|

Zonguldak'ta saha karıştı

Zonguldak''ta 3. lige çıkma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor''un, Ankara Adliyespor''a 2-1 yenildiği maçın ardından olaylar çıktı.

Cihan
00:00 - 21/04/2013 Pazar
Güncelleme: 23:25 - 21/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Zonguldak'ta saha karıştı
Zonguldak'ta saha karıştı

Türkiye Bölgesel Amatör Futbol Ligi 6. Grup'ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor ile Ankara Adliyespor arasında Zonguldak kemal Köksal Şehir Stadı''nda oynanan karşılaşmadan sonra olaylar çıktı. Maçın bitiminde sahaya giren Zonguldakspor Kömürspor taraftarına müdahalede bulunan polis ekipleri, kendilerine taş atılması üzerine biber gazı ve sis bombası kullandı. Taraftarların yanı sıra vatandaşlar, polis ve gazeteciler de gazdan etkilendi. Bu arada öfkeli taraftarın attığı kaldırım taşlarından dolayı polis araçları ve misafir takım otobüsünün camları kırıldı.

Kemal Köksal Şehir Stadı''nda oynanan maça binlerce Zonguldak Kömürspor taraftarı akın etti. Maçın ikinci yarısında konuk takımdan Ersin Gündoğudu'nun 85. dakikada gol atmasıyla maç 1-1 oldu. Ankara Adliyespor'dan Yusuf Altunişik'in uzatma dakikalarında attığı gol ile maçın skorunu 2-1 yaptı. Yenilgiye öfkelenen Zonguldak Kömürspor taraftarlar, konuk takımın futbolcuları ve teknik heyetinin bulunduğu kulübeye taş ve pet şişe attı.

Maçın bitimiyle birlikte hakemler ile konuk takımın futbolcu ve teknik heyeti, polis ekiplerinin güvenlik çemberi altında soyunma odasına götürülebildi.

Bu arada saha içerisine giren bazı taraftarlar, polisin sert müdahalesiyle durduruldu. Yaşanan olaylarda bazı taraftarlar fenalaşarak 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Stadı terk eden bazı taraftarlar, yedek kulübesini yerinden söktü.

Ekiplerin uyarılarına rağmen, stat çevresinde toplanan taraftarlar ile polis arasında çıkan arbede yaşandı. Polis ekipleri, kendilerine taş atılması üzerine biber gazı ve sis bombası kullanarak taraftarı dağıttı. Biber gazından vatandaşlar, polisler ve gazeteciler de etkilendi. Olaylar nedeniyle Adliyesporlu taraftarlar, bir süre statta bekletildi. Ortalığın sakinleşmesinin ardından Adliyespor kafilesi otobüslere bindirilerek polis eşliğinde Ankara'ya gönderildi..

11 yıl önce