|

Zor zamanlara hazır olmalıyız

TİKA Başkanı Serdar Çam düne kadar rahat yaşayan komşularımızın açlıkla karşı karşıya olduğunu belirterek “Her an her türlü kriz ve zorluğa hazırlıklı olmalıyız. Devlet imkanları ile ne yaparsak yapalım, gönüllülerin sağladığı motivasyon hiçbir şeyle ölçülemez” dedi.

Yeni Şafak ve
08:49 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 05:54 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak
TİKA Başkanı Serdar Çam
TİKA Başkanı Serdar Çam

Yeryüzü Doktorları 8. Olağan Genel Kurulu toplantısı Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye'den çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Programda konuşan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, TİKA ile Yeryüzü Doktorlarının geniş bir coğrafyada sorunların çözümünde birlikte hareket eden iki kuruluş olduğunu söyledi. Düne kadar lüks içinde yaşayan sınır komşularımızın bugün açlık ve ölümle burun buruna geldiğini vurgulayan Çam: “Her an her türlü kriz ve zorluğa hazırlıklı olmalıyız. Göç hareketini yaşayan bir ülke olarak bu bölgeler için hazırlık yapmamız gerekiyor. Devletin yapabileceği şeyler sınırlı. Devlet imkanlarıyla ne yaparsak yapalım gönüllülüğün sağladığı motivasyon hiçbir şeyle ölçülemez” dedi.



TECRÜBELERDEN İSTİFADE EDECEĞİZ


Yüksek bir enerji potansiyeline sahip Yeryüzü Doktorları ile Filistin ve Somali'de ortaklaşa güzel çalışmalara imza attıklarını ifade eden Serdar Çam, bundan sonra da hastane yapımı ve diğer sağlık hizmetlerinde Yeryüzü Doktorları'nın tecrübesinden istifade edeceklerini söyledi. Hastane işletmeciliğinin oldukça tecrübe gerektiren bir iş kolu olduğuna dikkat çeken Çam, “Büyük hastaneler yerine orta ölçekli hastanelerin yapılması işletmelerinin de Yeryüzü Doktorları'nın yapması anlamında TİKA olarak önerilerimiz vardı. Bundan sonraki süreçte belirli ülkelerin sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi noktasında yeryüzü doktorlarından daha fazla yararlanacağız. Kriz bölgelerini şifahane olarak görüyorum” dedi.



40 Ülkede çalışıyoruz


Genel kurul toplantısında konuşan Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık, “Küresel anlamda yaşanan acılara son vermek bu işe gönül veren herkesin kızıl elmasıdır” dedi. Çabalarını sürdüreceklerini aktaran Kınık “Yeryüzü Doktorları acının yaşandığı “orada” ve sancıya gebe “her yerde” olmak şiarı ile bugün artık 40 ülkede sağlık ve iyilik için çalışıyor. Gün geçtikçe genişleyen faaliyet coğrafyamızda insani yardımlarımız da çeşitlenerek insanlara umut oluyor, sığınacak mecra oluyor” diye konuştu.





#Yeryüzü Doktorları
#Serdar Çam
#TİKA
#Kerem Kınık
9 yıl önce