|

Zulaları tek tek patlıyor

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde terör örgütüne dönük yapılan her operasyonda yeni bir cephanelik bulunuyor. Mardin'de ağır silahlarla dolu bir minibüs yakalanırken, Bingöl'de silah deposu gibi bir eve baskın yapıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:45 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye'nin terörle mücadelesi hem yurt içinde hem de yurt dışında devam ediyor. PKK ve IŞİD hedeflerini havadan vuran güvenlik güçleri, eylem hazırlığında olan örgüt yandaşlarını da suçüstü yakaladı. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde şüpheli bir minibüsü takibe alan polis ekiplerinin araca "dur" ihtarı yapmasına ateş açılarak karşılık verildi. Teröristler çatışma sırasında gerçekleşen trafik kazasından yararlanarak kaçtı.



MİNİBÜSLE SİLAH SEVKİYATI


Araçta yapılan aramada, kablolarla düdüklü tencereye bağlanmış kol saati görünümlü zaman ayarlı patlayıcı ile 8 adet el bombası, Biksi marka uzun namlulu silah ve bu silaha takılı şeritler halinde 296, ayrıca kutu içerisinde de 134 adet mermi, 7 adet Kaleşnikof marka silah şarjörü içerisinde 210 fişek, 91 adet M-16 mermisi ele geçirildi.



MOLOTOF DEPOLAMIŞLAR


Bingöl'de de eylem hazırlığındaki PKK yandaşı 9 kişi emniyetin düzenlediği operasyonda gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise adeta bir cephanelik ortaya çıktı. Evde eylemlerde kullanılmak üzere 4 adet el yapımı bomba, bir adet tabanca, 40 molotofkokteyli bulundu. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ise PKK operasyonunda 4 gün önce gözaltına alınan 6 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Öte yandan İstanbul polisi Büyükçekmece'de DHKP-C militanı Y.V.'yi isimli evinde uykudayken yakaladı. İstanbul'a canlı bomba eylemi yapmak için özel olarak geldiği belirlenen Y.V. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polisin yaptığı terör operasyonları kapsamında Erzincan, Kocaeli, Samsun ve Manisa'da da terör örgütü üyesi 20 kişi gözaltına alındı.


#pkk
#kck
#ışid
#terör operasyonları
9 yıl önce