|

Saçı soğuklar değil stres döküyor

Saç dökülme şikayetlerinin arttığı kış aylarında uzmanlar, asıl dökülmeye hava ısısındaki düşüşlerin değil, stresin neden olduğunu bildirdi. Talat Sam “Hassas yapıdaki saç telleri mevsim değişiklikleriyle yıpranabiliyor. Ancak asıl dökülme sebebi stres” açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
11:25 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 09:31 - 22/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde çok sayıda kişi elektriklenen, kabaran ve şekle girmeyen saçlarından dert yanıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan değişimlerin saç dökülmelerinde artışa neden olduğu düşünülürken, trikologlar saç dökülmesinde sanılanın aksine soğukların değil, kış aylarındaki stresin daha etken olduğunu belirtiyorlar.


Laboratuvarı’nda kişisel ihtiyaçlara göre, tamamen bitkisel içerikli şampuanlar üreten Talat Sam, soğuk hava dalgalarının saçlar diplerinde kurumalara neden olduğunu ancak dökülmelerin başlıca sebebinin stres olduğunu bildirdi.


Gündelik hayatın her alanında stresin hakim olduğunu dile getiren Sam, “Hassas yapıdaki saç telleri mevsim değişiklikleriyle yıpranabiliyor. Ancak asıl dökülme sebebi stres. İşsizlik, geçim sıkıntısı ya da sevdiğiniz bir kişinin ölümü gibi olayların psikolojik etkileri bir süre sonra vücudumuzdaki immun sisteme de yansıyor ve saç dökülmeleri meydana geliyor” dedi.


Psikolojik etkilerin saç sorunlarıyla yakından ilgisi olduğunu söyleyen Talat Sam, yaşanan stresli olayların saçlara olan etkilerinin uzun bir zaman sonra ortaya çıkabileceğine işaret etti.


Sam, “Stresin neden olduğu saç dökülmelerinin çok iyi analiz edilmesi gerekiyor. Bir kişi yaşlılık dönemine girdiği ve hormonal değişimler yaşadığı için de stresli olabilir, çok sevdiği bir yakınını kaybettiği için de. Bu unsurlar dengesiz beslenme gibi etkilerle bir araya geldiğinde de saç dökülmelerinde artışlar gözlenebilir” dedi.


Stres ve diğer etkenlerin birleşmesiyle dökülmeye başlayan saçlara doğal bakımlar uygulanması gerektiğini kaydeden Talat Sam, saçın protein, demir, çinko gibi maddeleri almasının son derece önemli olduğunu vurguladı.


Stres kaynaklı saç dökülmelerinde en büyük kurtarıcı at kuyruğu

Dökülmeye meyilli saçlar için yüzde 100 bitkisel içerikli şampuanlar ürettiklerini anımsatan Talat Sam, şampuan gruplarının aylar süren güvenirlilik testlerinden başarıyla geçtiğinin altını çizen Talat Sam, İsviçre’de bulunan AB’den bağımsız enstitü tarafından yapılan araştırmalarda 98,8 oranında başarılı olduklarını kaydetti. Sam, sadece yetkili eczaneler ile internet üzerinden satış yaptıklarının altını çizerek, taklit ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

#Talat sam
#stres
#saç dökülmesi
9 yıl önce