|

1. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı açıldı

Beykoz Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen 1. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı (20-26 Nisan) kapılarını açtı. Türkiye'de alanında bir ilk olarak düzenlenen fuarda 40 yayın evi ve 20'yi aşkın çocuk kitabı yazarı okurlarla buluşacak.

Yeni Şafak
15:04 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:07 - 20/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Beykoz Belediye Meydanı'nda kurulan fuarın açılışına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Mili Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün ve çocuklar katıldı.



Çocuklara kitap sevgisini aşılamak ve yeni yayınların tanıtımını yapmak amacıyla açılan fuarın 23 Nisan Haftası dolayısıyla öğrenci, öğretmen ve ailelerden büyük ilgi görmesi bekleniyor. Fuar süresince renkli yayınlar, masal saatleri ve yazarlarla söyleşiler okurları bekliyor.






Çelikbilek: “Kitapla Barışık Nesiller İstiyoruz”


Türkiye'de alanında ilk olarak düzenlenen fuarın açılışında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara özel bir fuarla taçlandırdık. İlgi görürse bu fuarı gelecek yıllarda da gerçekleştirmek ve kitapla içi içe, barışık nesiller tesis etmek istiyoruz. Bu fuarın yanı sıra çocukların kitaplarla olan bağını kuvvetlendirmek ve ilçedeki tüm okulların kütüphanelerini zenginleştirmek için 100 bin kitap hediye ediyoruz” dedi.



Fuarın tüm belediyelere örnek olması gerektiğini söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise, Beykoz Belediyesi'nin kitapları çocukların ayağına getirdiğini belirterek emeği geçenleri kutladı.



Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün de konuşmasında: “Türkiye'de ilk defa yapılan 1. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı inşallah çocukların kitaplarla ve yazarlarla tanışmalarına vesile olur. Bu fuarla Beykoz'dan tüm Türkiye ve Dünya'ya örnek olmanızı diliyorum” şeklinde temennide bulundu.



Çocuk Kitapları Fuarına katılan yazarlar arasında Mevlana İdris Zengin, Bestami Yazgan, Nurgül Ateş, Yücel Feyzioğlu, Osman Koca gibi isimler var.



#Mevlana İdris Zengin
#Bestami Yazgan
#Nurgül Ateş
#Yücel Feyzioğlu
#Osman Koca
9 yıl önce