|

"3. Kırmızı Lale Film Festivali"

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı'nca düzenlenen "3. Kırmızı Lale Film Festivali", 29 Mayıs-6 Haziran'da, Hollanda'nın Rotterdam, Amsterdam ve Eindhoven şehirlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

Yeni Şafak
15:59 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 13:16 - 12/05/2015 Salı
AA

Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom, festivale ilişkin konsoloslukta düzenlenen basın toplantısında, Türk filmlerinin daha iyi bir seviyeye geldiği bir zamanda bu toplantıyı gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirtti.



Kırmızı Lale Film Festivali'nin Hollanda'da yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Schuddeboom, "Bu sene festivalin üçüncüsünün düzenlenmesi, festivalin giderek daha iyi ve kurumsal hale geldiğini gösteriyor. Filmsever bir insan olarak anavatanımda böyle bir festival organizasyonu için çok teşekkür ederim" diye konuştu.



Hollanda Türkiye Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hızarcı ise festivalin her yıl biraz daha genişleyen ve yayılan bir etkinlik olduğunu dile getirerek, açılışta İlker Başarır'ın yönettiği, "Bir Varmış, Bir Yokmuş" filminin gösterileceğini aktardı.



Filiz Akın ve Ferzan Özpetek'e ödül


Türk ve Hollandalı sinemaseverleri bir araya getirmeyi hedefleyen festivalde, sanatçı Filiz Akın'a "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", yönetmen Ferzan Özpetek'e ise "Kırmızı Lale Ustaya Saygı Ödülü" verilecek.



Festival kapsamında, "Serseri Mayınlar-Kemerlerinizi Bağlayın" ve "Karşı Pencere" filmleri gösterilecek olan Özpetek, 2 Haziran'da da Amsterdam'daki tarihi Tucinsky sinemasında sinemaseverlerle buluşacak.



Ayrıca, Eindhoven Nadlab sinemasında "Kadın ve Göç" konulu sergi açılacak, Rotterdam'ın De Doelen salonundaki tanıtım gününde Hüsnü Şenlendirici ile Ferhat Göçer konser verecek.



Festivalde, Derviş Zaim başkanlığındaki festival jürisinin değerlendirmesi sonucu, "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ödülleri ile "Seyirci Özel Ödülü" ve "Sinema Yazarları Ödülü" verilecek.



Özel bir seçkinin yer alacağı festivalde, "Yarışma", "Panorama", "Kısa Film" ve "Belgesel" bölümlerinde 40'a yakın uzun ve kısa metrajlı film izleyici ile buluşacak.

#3.Kırmızı Lale Film Festivali
#festival
#derviş zaim
9 yıl önce