|

"60 Sihirli Dokunuş" Sergisi

Minyatür, hat, tezhip, ebru, cilt, çini, ahşap, sedef gibi eserlerin yer aldığı sergi, Dolmabahçe Milli Saraylar Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Küçükçekmece Belediyesi'nin klasik sanatların ustalarını bir araya getirdiği "60 Sihirli Dokunuş" sergisi, Dolmabahçe Milli Saraylar Sanat Galerisi'nde açıldı.

Yeni Şafak
14:56 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:32 - 23/04/2015 Perşembe
AA

Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Taner Alakuş Minyatür Atölyesi tarafından organize edilen, küratörlüğünü Ceylan Harmancı'nın yaptığı ustalarla buluşma serisinin 3. sergisi olan "60 Sihirli Dokunuş" sergisi sanatseverlerle buluştu.



Açılışa, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu ve geleneksel sanatların usta isimleri katıldı.



Sergide, minyatür, hat, tezhip, ebru, cilt, kaatı, çini, ahşap, sedef, kakma gibi köklü sanatların örnekleri yer alıyor.



Açıklamada görüşlerine yer verilen TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız, 5 yıldır hizmet veren Milli Saraylar'ın Dolmabahçe'deki Sanat Galerisi'nin, en zengin günlerinden birini yaşadığını anlattı.



Katılımın çok olmasının serginin ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini kaydeden Yıldız, gelecekte de böyle güzel projeleri hayata geçireceklerini aktardı.



Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de belediye olarak kültür ve sanat için çırpındıklarını belirterek, bu çırpınışların hayatı renklendirmelerine yardımcı olacağını düşündüklerini vurguladı.

#Küçükçekmece
#Dolmabahçe
#Sihirli Dokunuş
#sergi
#Temel Karadeniz
9 yıl önce