|

“60 Sihirli Dokunuş” sergisi sanatseverlerle buluşuyor

Küçükçekmece Belediyesi, klasik sanatların duayen ustalarının eserlerini "60 Sihirli Dokunuş" isimli sergide bir araya getiriyor. Sergi, 22 Nisan Çarşamba Günü Dolmabahçe Milli Saraylar Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Yeni Şafak
08:52 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 05:54 - 21/04/2015 Salı
IHA

Geçmişi günümüze, günümüzden de geleceğe taşıyacak 60 sanatçı, 60 eser ve sayısız renkle “60 Sihirli Dokunuş" sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. Klasik sanatların duayen ustalarını bir araya getiren serginin organizasyonu Taner Alakuş Minyatür Atölyesi tarafından gerçekleştirildi. Küratörlüğünü Ceylan Harmancı'nın yaptığı sergi Küçükçekmece Belediyesi işbirliği ile gerçekleşecek.


Her biri çalıştıkları sanat dallarının ustası olan sanatçıları ve kılavuz niteliğindeki nadide eserlerini aynı zeminde buluşturmayı hedefleyen sergi, bu sanatlar ve bu sanatlarla ilgilenenler açısından da büyük önem taşıyor. Ustaları genç sanatçı adayları, sanat tarihçileri, koleksiyonerler ve sanatseverler ile buluşturacak olan sergi, 30 Nisan 2015 tarihine kadar açık kalacak.


22 Nisan Çarşamba Günü Dolmabahçe Milli Saraylar Sanat Galerisi'nde açılacak sergide sanatseverler, ustalarla buluşma serisinin üçüncü sergisi olan “60 Sihirli Dokunuş" sergisinde minyatür, hat, tezhip, ebru, cilt, katı', çini, ahşap, sedef, kakma gibi köklü sanatlarımızın nadide örneklerini izleme fırsatına sahip olacak. “60 Sihirli Dokunuş" Ustalarla 2015 Buluşması Sergisi'ne eserleriyle katılacak olan sanatçılar şöyle:


"Ali Toy, Alparslan Babaoğlu, Arda Çakmak, Arzu Tozlu, Asiye Kafalier Dönmez, Aydın Ergün, Ayşe Özlem Şişman, Ayşenur Kadakçi Velioğlu, Başak Çorakli, Berrin Çakin Güç, Betül Bilgin, Cahide Keskiner, Davut Bektaş, Deniz Öktem Bektaş, Dilek Yerlikaya, Ebru Gülbahçe Kurban, Emel Nurhan Ogan, Faruk Taşkale, Fatma Şan, Firdevs Çalkanoğlu, Fuat Başar, Gülnihal Küpeli, Gürcan Mavili, Hakan Dağli, Hasan Çelebi, Hasan Türkmen, Hüseyin Gündüz, Hüsrev Subaşi, İslam Seçen, İsmail Yiğit, Levent Kum, Leyla Arli, Mahmut Peşteli, Mamure Öz, Memnune Birkan, Mustafa Çelebi, Necati Sancaktutan, Nilgün Gencer, Nilüfer Kurfeyz, Nurten Ünver, Orhan Dağli, Oya Kizildağ Atila, Sacit Açikgözoğlu, Sadreddin Özçimi, Safiye Morçay, Salih Balakbabalar, Savaş Çevik, Seher Aşici, Selim Sağlam, Semih Irteş, Serap Bostanci Tuluk, Taner Alakuş, Timur Bilir, Turan Sevgili, Uğur Taşatan, Ülker Erke, Yılmaz Eneş."

#Ali Toy
#Alparslan Babaoğlu
#Arda Çakmak
#Arzu Tozlu
#Asiye Kafalier Dönmez
#Aydın Ergün
#Ayşe Özlem Şişman
#Ayşenur Kadakçi Velioğlu
#Başak Çorakli
#Berrin Çakin Güç
#Betül Bilgin
#Cahide Keskiner
#Davut Bektaş
#Deniz Öktem Bektaş
#Dilek Yerlikaya
#Ebru Gülbahçe Kurban
#Emel Nurhan Ogan
#Faruk Taşkale
#Fatma Şan
#Firdevs Çalkanoğlu
#Fuat Başar
#Gülnihal Küpeli
#Gürcan Mavili
#Hakan Dağli
#Hasan Çelebi
#Hasan Türkmen
#Hüseyin Gündüz
#Hüsrev Subaşi
#İslam Seçen
#İsmail Yiğit
#Levent Kum
#Leyla Arli
#Mahmut Peşteli
#Mamure Öz
#Memnune Birkan
#Mustafa Çelebi
#Necati Sancaktutan
#Nilgün Gencer
#Nilüfer Kurfeyz
#Nurten Ünver
#Orhan Dağli
#Oya Kizildağ Atila
#Sacit Açikgözoğlu
#Sadreddin Özçimi
#Safiye Morçay
#Salih Balakbabalar
#Savaş Çevik
#Seher Aşici
#Selim Sağlam
#Semih Irteş
#Serap Bostanci Tuluk
#Taner Alakuş
#Timur Bilir
#Turan Sevgili
#Uğur Taşatan
#Ülker Erke
#Yılmaz Eneş
9 yıl önce