|

700 bin çocuk daha sağlıklı büyüyecek

Suriye sınırındaki Şanlıurfa, Şırnak, Mardin, Hatay ve Kilis'te yaklaşık 700 bin çocuğa "çocuk felci" aşısı yapılıyor.

Yeni Şafak
16:31 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 16:35 - 21/04/2015 Salı
AA

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Dairesi Başkanı Osman Topaç, yaptığı açıklamada, çocuk felci vakalarına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.



Aşı birer ay arayla yapılacak


Topaç, Türkiye'de çocuk felci vakasının görülmediğini, sadece tedbir amaçlı aşılamanın yapıldığını belirterek, şöyle devam etti: "İki tur halinde birer ay arayla aşılama yapacağız. 5 yaş altı çocuklarımızın aşılanması önemli. Bizim çocuklarımızın yanı sıra misafir çocuklarımız da kapı kapı dolaşılarak aşılanacak. Türk olan 610 bin civarı 5 yaş altı çocuğu aşılamayı hedefledik. Kamplardaki sığınmacıların 5'te birini aşılayacağız, 60 bin sadece kamplardaki çocuklar var. Özellikle 5 ilde yapacağımız kampanyada 'tek bir çocuk aşısız kalmasın' diye çaba göstereceğiz."




Vakalar azalıyor

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Seher Musaonbaşıoğlu da çocuk felcinden korunmanın en etkili yönteminin aşı olduğuna dikkati çekti. Çocuk felci vakalarında dünya genelinde ciddi bir azalma olduğuna işaret eden Musaonbaşıoğlu, hastalıkla mücadelede Dünya Sağlık Örgütünün çalışmalarının etkili olduğunu vurguladı. Musaonbaşıoğlu, geçen yıl ortalama dünya genelinde 350-400 civarında çocuk felci vakasının görüldüğünü ifade ederek, "16 yıldan daha uzun bir süredir ülkemizde çocuk felci vakası görülmemektedir. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz özellikle son bir kaç yıldır sınır komşusu olduğumuz ülkelerde görülen çocuk felci vakaları nedeniyle ülkemizde aşılama yapıyoruz" diye konuştu.


Çocuk felci aşı kampanyasının birinci döneminin gelecek hafta sona ereceğini belirten Musaonbaşıoğlu, yaklaşık bir ay sonra da ikinci tur aşılamanın yapılacağını kaydetti.

#Sınır illeri
#Aşı Kampanyası
#Çocuk felçi aşısı
#Türkiye Halk Sağlığı Kurumu
#Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Dairesi Başkanı Osman Topaç
9 yıl önce