|

7’den 70’e kitap aşkı

Kütüphane Haftası, birbirinden ilginç etkinliklere sahne oluyor. Düzce’de “sessiz kitap okuma” etkinliği düzenlenirken, Adana’da ise vatandaşlar tarihi Taşköprü üzerinde kitap okudu.

Yeni Şafak
04:00 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:20 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı “Kitap Okuma Şenliği” düzenlendi. Çoğu ilde güzel havanın da etkisiyle yüzlerce vatandaş açık alanlarda kitap okudu. Türkiye'de kitap okuma oranlarını yükseltme amaçlı etkinliklerde, önceki gün şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için de dualar okundu.



BİLAL ERDOĞAN'DAN ETKİNLİĞE DESTEK


Rize'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da katılımıyla, sokakta kitap okuma etkinliği düzenlendi. Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, vatandaş ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.



ŞEHİT KİRAZ ANILDI


Etkinlikte, Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulu öğrencileri de okudukları kitapları işaret diliyle birbirlerine anlattı. Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi, yerleşkesinde öğrenciler ve öğretim elemanları katılımıyla önceki günkü terör saldırısında hayatını kaybeden İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için dua okundu.



TAŞKÖPRÜ BULUŞMASI


Adana'da çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, Seyhan Nehri üzerine yapılan ve kentin simgelerinden biri olan tarihi Taşköprü'de kitap okumak için bir araya geldi. Etkinlik öncesinde halk oyunları ekibi gösteri sundu, daha sonra öğrencilere ücretsiz kitap dağıtıldı. Düzce'de ise 3. kez düzenlenen sessiz kitap okuma etkinliği yaklaşık bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.


#Kütüphane Haftası
#Recep Tayyip Erdoğan
#Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulu
9 yıl önce