|

Abide Şahsiyetler Bahçelievler’de anılacak

Anadolu coğrafyasında yaşamış, geçmişten günümüze belleklerde yer etmiş ve tarihe mal olmuş ‘Abide Şahsiyetler’ Bahçelievler Belediyesinde gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikle anılacak.

Yeni Şafak
17:45 - 22/12/2014 Monday
Güncelleme: 15:50 - 22/12/2014 Monday
Yeni Şafak

 Altı ay boyunca devam edecek etkinlikler dizisinde her ay bir ‘Abide Şahsiyet’ yâd edilecek.  


Abide Şahsiyetleri anma programları kapsamında ilk olarak "Anadolu'nun kalbi Ebu'l Hasan Harakani”  konuşulacak. Etkinliklerinde daha sonra sırasıyla ‘Bir aşk hikâyesi, Yaman Dede’, ‘Bir dostluk ve medeniyet öyküsü Fethi Gemuhluoğlu’, ‘Bir memleket sevdalısı Ahmet Tevfik İleri’, ‘Bir Kur-an sevdalısı Gönenli Mehmet Efendi’, ve ‘Osmanlının ruhu Şeyh Edebali’ anılacak.

İlk olarak 24 Aralık 2014 Çarşamba Günü Saat: 19:30’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek ‘Abide Şahsiyet, Anadolu'nun kalbi Ebu'l Hasan Harakani’yi’ anma programına; Harakani Vakfı Bşk. Yavuz Selim Uzgur, Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Doç. Dr. Ahmet Taşğın ve Doç. Dr. İrfan Çiftçi katılacak.  Programın moderatörlüğünü ise Araştırmacı-Yazar Sadık Yalsızuçanlar üstlenecek.

Anadolu'nun Kalbi Harakani, Anadolu’yu mayalayan gönül sultanı. Gazneli Mahmud'un, İbni Sina'nın, Tuğrul ve Çağrı Beylerin kendisinden feyizlendiği bir arif. Anadolu’yu vatan yapan, Sultan Alparslan'ın ordularına zemin hazırlayan , "Türkistan'dan Şam'a kimin ayağına diken batsa Harakani’nin ciğerine batmıştır" diyen, bu topraklarda aşkın ve şiirin yaygınlaşmasını sağlayan bir kâmil zat...


Program 24 Aralık 2014 – Çarşamba günü saat 19:30, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, Belediye Başkanlık Binası Yanı Bahçelievler'de gerçekleşecek. 

#Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi
#Sultan Alparslan
#Yavuz Selim Uzgur
#Prof. Dr. Ruhi Ayangil
#Doç. Dr. Ahmet Taşğın
9 years ago