|

ADSO'nı şef Rahbari yönetti

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, ünlü şef Alexander Rahbari yönetiminde sahne aldı. Konsere, Lapsansky ile Yıldırım solist olarak katıldı

Yeni Şafak
10:23 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:27 - 28/02/2015 Cumartesi
AA
Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda Vergi Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.


Şef Rahbari yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, konserin ilk bölümünde Edvard Grieg'in "Piyano Konçertosu, La minör", ikinci bölümünde ise Gustav Mahler'in "Senfoni No. 4, Sol Majör" eserlerini seslendirdi.


Başkemancılığını İbrahim Sezer'in yaptığı, Marian Lapsansky (piyano) ile Görkem Ezgi Yıldırım'ın (soprano) solist olarak katıldığı program, yaklaşık 2 saat sürdü. 


 Alexander Rahbari


Uluslararası Genç Şefler Yarışması'nda altın madalya kazanan İran asıllı Alexander Rahbari'nin, özellikle Verdi ve Puccini operalarının yorumları, örnek icralar olarak kabul gördü ve kendisine uluslararası platformlarda saygınlık kazandırdı. Rahbari, ayrıca 2005 yılında ülkesi İran'da, Tahran Senfoni Orkestrası'nda daimi şef olarak kabul gördü.


Maestro Rahbari'nin, Beethoven'in 9. Senfonisi, ülkesinde son 30 yılda gerçekleşen en büyük sanatsal etkinlik olarak isimlendirilir.
#Antalya Devlet Senfoni Oskestrası
#Alexander Rahbari
#Marian Lapsansky
9 yıl önce