|

Ağrılarından 18'inci ameliyatta kurtuldu

Antalya'da bel ve bacak ağrıları nedeniyle 7 yılda 18 kez ameliyat olan kadın, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde takılan 'ağrı pili' sayesinde ağrılarından kurtuldu.'Ağrı pili' takılarak tedaviye dirençli hastaların iyileştirilmesinin mümkün olduğu belirtildi.

11:03 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 11:30 - 30/01/2015 Cuma
DHA
İstanbul'da oturan 3 çocuk annesi ve 7 torun sahibi Serap Nurten Arınç, 7 yıl önce bel ve bacaklarında başlayan ağrılar nedeniyle güçlük çekmeye başladı. Ağrıların şiddetlenmesiyle günlük işlerini de yapmakta zorluk yaşayan Arınç, vücudundaki fiziki değişiklikleri farketti. Büyükçekmece'de özel bir hastaneye başvuran Serap Nurten Arınç'a bel fıtığı teşhisi konuldu. Operasyonla 4- 5 ve 7'nci omuriliğine vidalar takılan Arınç, ağrıları dinmeyince 2 ay sonra vidaları çıkartmak için tekrar ameliyat masasına yattı. Tedavi sürecinde 10 farklı hastanede 12 defa ameliyat olan talihsiz kadın, Fethiye'de yaşayan kızının yanına yerleşti. Buradaki hastanelerde de kendisine konulan farklı teşhisler sonucu 4 kez ameliyat olan Serap Nurten Arınç ağrılarından kurtulamadı.

'Ağrı pili' takıldı

Serap Nurten Arınç, kızının bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldi.

Geçen yıl Mart ayında Prof. Dr. Cem Açıkbaş'a muayene olan Arınç, 17'nci kez ameliyat masasına yattı. 1 ay süren tedavinin ardından 18'inci kez operasyon geçiren Serap Nurten Arınç'a bacak ağrılarına, daha önce defalarca geçirdiği yanlış ameliyatların neden olduğu belirtildi. 8 ay süren tedavinin ardından doktorların tavsiyesini kabul eden Arınç'a geçen 21 Aralık'ta 'ağrı pili' takıldı.

7 yıldır çektiği bacak ve bel ağrılarından kurtulduğunu söyleyen Arınç, "Pilin kumandası ile ağrı olduğunda sinyal gücünü attırarak, ağrıdan kurtuluyorum" dedi.

Pil tedaviye dirençli ağrılarda etkili

'Ağrı pili' takılarak tedaviye dirençli hastaların iyileştirilmesinin mümkün olduğunu belirten AÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Açıkbaş şu ilgiyi verdi:

"Omur ve omurilik kaynaklı ağrılarda, artık ameliyat ve diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda, hastamızda olduğu gibi vücuduna yerleştirilen ağrı pili ile tedavi mümkün. Omurilik üzerine uyarıcı elektrotlar ve buna bağlı pili hastanın vücuduna yerleştiriyoruz. Ağrı olduğunda kumandasıyla omurilik uyarılarak hastanın ağrısından kurtulması sağlanıyor."
#ağrı pili
#akdeniz üniversitesi hastanesi
#Prof. Dr. Cem Açıkbaş
#Serap Nurten Arınç
9 yıl önce