|

Aile filmleri festivalde buluşacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca desteklenen "Uluslararası Aile Film Festivali" kapsamında dünya sinemasının önde gelen "aile" filmleri beyaz perdeye yansıyacak.

Yeni Şafak
15:39 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:44 - 30/03/2015 Pazartesi
AA

Ankara'da ilk kez düzenlenecek Uluslararası Aile Film Festivali'nde İran, Japonya, Çin, Türki Cumhuriyetler, Avrupa, Hollywood ve Bollywood sinemasından filmler izlenebilecek. Oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın "festival yüzü" olacağı etkinliğe, ünlü yapımcı, yönetmen ve oyuncular da destek verecek.



Festival Genel Koordinatörü Ayşe Sönmez, yaptığı açıklamada, aile filmi konseptinin dünyanın pek çok yerinde gündemde olduğunu ancak Türkiye'de henüz bunun tam olarak yerleşmediğini belirtti.



Festivalle ailenin tüm üyelerinin birlikte kaliteli zaman geçirebilmelerine imkan sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Sönmez, "10-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festivali, ailenin toplumun mayası, özü olduğu bilinciyle ve 7'den 77'ye ailenin her bireyini, toplumun her kesimini kapsayacak şekilde planladık" dedi.



Kırmızı halı yerine “beyaz halı” töreni


Sönmez, "Festivalde, dünya sinemasından Küçük Bir Aşk Hikayesi, Ayrı Dünyalar, Memleket, Mucize, Baba, Beyaz Balon, Düşman Yolu, Türk sinemasından Çınar Ağacı, Babam ve Oğlum, Uzun Hikaye, Deli Deli Olma gibi filmler yer alacak" dedi.



Dünya genelinde yaygın olan kırmızı halı töreni yerine ailenin bütünleştirici özelliğinden yola çıkarak bu festival için yeni bir konsept geliştirdiklerini belirten Sönmez, bireysel farklılıkların bertaraf edilmesini simgeleyen "beyaz halı" töreni ve beyaz klasik ve modern otomobillerden oluşan "beyaz geçit" ile başkentte farklı bir hava estirileceğini dile getirdi.



"Askıda bilet" uygulaması


Festivalle birçok sosyal sorumluluk projesinin de hayata geçirileceğine değinen Sönmez, bunlardan birinin kadın mahkumların istihdamı olduğunu, Adalet Bakanlığı işbirliğiyle festival materyallerini kadın mahkumların hazırlayacağını kaydetti.



Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteğiyle "Dünya Yeryüzü Günü" kapsamında "Yeşilçam-lık" ormanı da oluşturulacağını ifade eden Sönmez, etkinliklerin büyük çoğunluğunun ücretsiz olacağını, "askıda bilet" uygulaması ile yardımlaşma ruhunun da canlandırılacağını söyledi.



#film
#sinema
#aile filmleri
9 yıl önce
default-profile-img