|

Aile hekimliklerinde nöbete yüksek katılım

Sağlık Bakanlığının 1 Ocak'tan itibaren başlattığı aile hekimliklerinde cumartesi nöbetine birçok ilde yüksek katılım oldu.

Yeni Şafak
11:59 - 8/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:02 - 8/01/2015 Perşembe
AA

Nöbet uygulamasına katılım Artvin, Bitlis, Ardahan ve Kırıkkale'de yüzde 100, Erzurum'da yüzde 99, Uşak'ta yüzde 93, Osmaniye'de yüzde 89, Ankara ve Eskişehir'de yüzde 88 oranında gerçekleşti. 


Sağlık Bakanlığının düzenlemesiyle aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları, 1 Ocak'tan itibaren cumartesi günleri gündüz saatlerinde ayda bir kez 8 saat olmak üzere aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde nöbet hizmeti vermeye başladı. 


Nöbet tutulacak birinci basamak sağlık kuruluşları, her ay sağlık müdürlüklerinin internet sitelerinden ilan edilecek. Bakanlığın genelgesi sonrasında ilk cumartesi nöbeti ise 3 Ocak'ta tutuldu.  Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ilk nöbete katılım birçok ilde yüksek düzeyde oldu. Katılım Artvin, Bitlis, Ardahan ve Kırıkkale'de yüzde 100, Erzurum'da yüzde 99, Uşak'ta yüzde 93, Osmaniye'de yüzde 89, Ankara ve Eskişehir'de yüzde 88, Kırklareli'de yüzde 78, İzmir'de yüzde 55, İstanbul'da yüzde 52 oranında gerçekleşti.


Sağlık Bakanlığı yetkilileri, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının, bebek, çocuk, gebe ve lohusa izlemlerini, bağışıklama hizmetlerini, ülke açısından büyük önem taşıyan koruyucu sağlık hizmetlerini büyük bir özveri ve önemle sürdürdüğünü belirterek, cumartesi günleri birinci basamak sağlık kuruluşlarında başlayan nöbet hizmetiyle hafta içi aile hekimliklerine ulaşmada sıkıntı yaşayanların hekimleri ile buluşmaları ve birinci basamak sağlık hizmetlerine ulaşmalarının sağlanmasının amaçladığını bildirdi.

#Aile hekimleri
#nöbet
#sağlık bakanlığı
9 yıl önce
default-profile-img