|

Amerikan kabusu

Dünyanın en eğitimli iş gücüne sahip ABD'de devlet okullarındaki öğrenciler fakirlik, eşitsizlik ve şiddetle karşı karşıya. Okullarda şiddet bazlı ölüm oranı diğer ülkelerden 13 kat daha yüksek.

Yeni Şafak
04:00 - 23/01/2015 Cuma
Güncelleme: 22:57 - 22/01/2015 Perşembe
Diğer
YÜKSEK ÇOCUK YOKSULLUĞU 

Horace Mann League (HML) ve NSR adlı eğitim kuruluşlarının ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya ve Almanya’nın yanında Finlandiya ve Çin’de yaptığı çalışmalardan derlenen bilgilere göre, Amerikalı öğrencilerin ‘yüksek çocuk yoksulluğu’na maruz kaldığı ortaya çıktı. Ülke en eğitimli iş gücüne sahip olsa da devlet okullarındaki Amerikalı öğrenciler fakir, mutsuz ve gelecekten umutsuz.


‘BUZ DAĞI ETKİSİ’ BÜYÜYOR

“Eşitlik, toplum baskısı, ailelerin desteklenmesi, okulların desteklenmesi, öğrencilerden alınan verim ve sistemin sonuçları” baz alınarak yapılan “Okul Performansı Bağlamında: Buz Dağı Etkisi” isimli çalışmada, ABD ve Çin'in zengin-fakir uçurumun en fazla yaşandığı ülkeler olduğu saptandı. ABD’de yoksul çocuk oranı birçok ülkeden beş kat, şiddete dayalı ölüm oranı da 13 kat daha yüksek çıktı. 


UYUŞTURUCUYLA GELEN ÖLÜM

Çalışmaya göre ABD, okulda erken yaşta hamilelik oranında birinci, madde bağımlılığına dayalı ölüm oranları sorununda ikinci,  sırada yer alıyor. ABD’lilerin, öğrencilerine en fazla yatırım yapan millet olduğunu vurgulayan HML Başkanı Gary Marx, “Eğitime bir at yarışı gibi bakmak sonuç vermiyor” sözleriyle ülkenin eğitim kurumlarındaki sosyal sorunların altını çizdi.

#HML
#NSR
#Amerika
9 yıl önce