|

Atıf Yılmaz ödülleri sahiplerini buldu

Mersin Üniversitesi ve Forum Mersin AVM tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini bulurken, kürsüye gelen oyuncu Deniz Türkali ise duygulu anlar yaşayarak kısa bir konuşma yaptı.

Yeni Şafak
10:56 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 07:58 - 31/05/2015 Pazar
DHA

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Vatan Şaşmaz'ın sunumu ile Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı'nda gerçekleştirildi. Yarışmanın ödül törenine Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senem Duruel, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Aşkın Günay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Forum AVM Genel Müdürü Adem Erol, oyuncu Deniz Türkali, Sinem Yaruk ile davetliler katıldı.


Kadın filmlerinin usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ın anısına düzenlenen yarışmanın ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Forum AVM Genel Müdürü Adem Erol, 2006 yılında yaşamını yitiren Atıf Yılmaz'ı doğduğu kent Mersin'de Türk sinemasının 100'ncü yılında anmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Erol, 4 yıldır sürdürdükleri proje ile sinemaya ilgi duyanları cesaretlendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Büyük usta gibi, sinemamızın geleceğine yönelik olumlu ve destekleyici katkılar sağlamaya başladık. Yarışmamıza her geçen gün katılan yarışmacı ve eser sayısı ve çekilen film sayısı artıyor. Baktığınız da ilk yıl 158, 2'nci yılda 166, 3'ncü yılda 215 eserin katıldığı Atıf Yılmaz film yarışmasında bu yıl rekor düzeyde bir katılımla 237 eser elimize ulaştı. Bu yıl dereceye giderenlere ve yarışmamıza katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.


Ardından kürsüye gelen Deniz Türkali, konuşmasına başlarken duygulu anlar yaşadı. Türkali, kendisine Atıf Yılmaz'ı veren Mersin'e çok teşekkür ettiğini ifade ederek, "Bana Atıf Yılmaz'ı veren güzel Mersin'dir. Vefa duygusu çok önemlidir. Mersin'e bunun içinde teşekkür ediyorum. Bu kısa metraj film yarışmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yarışmaya her yıl daha çok katılım oluyor. Biz seçerken elenmiş filmleri seyrediyoruz. Her yıl seçim yaparken ilk üçü işaretlemekte ben kendi payıma güçlük çekiyorum. Ben çok teşekkür ediyorum, devamını istiyorum. Ne olur Atıf Yılmaz Kısa Film yarışması hiç bitmesin" diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Aşkın Günay ise yaptığı konuşmasında yarışmanın her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, yarışmanın önümüzdeki yıl festivale dönüşmesi halinde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


Konuşmaların ardından 226 yönetmenin yarışmaya gönderdiği 237 eserden finalde dereceye giren 5 filmin gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından ise sonuçlar açıklandı. Yarışmada Hakan Sümer'in 'Sonuç' adlı filmi birinci olurken, Ziya Demirer'in 'Salı' filmi de 2'nci oldu. Yönetmenliğini Ömer Çapoğlu, Serdar Önel'in yaptığı Wong Kar-Wai Üzerine kısa bir film' çalışması 3'ncü oldu. Jüri özel ödülünü 'Esinti' adlı çalışması ile Altan Yücel alırken Forum AVM'le ödül ödülünü ise 'Gökyüzü' adlı çalışması ile de Özlem Güler aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından dereceye girenlerin ödülleri Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Deniz Türkali, Forum AVM Genel Müdürü Adem Erol ve diğer katılımcılar tarafından verildi.


Amatör ve profesyonel 226 sinemacının, 237 eserle katıldığı yarışmanın ön eleme jüri üyeliğini, Deniz Türkali, Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akbulut, Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkılıç'ın ön değerlendirmesinden geçti. Ön jüri değerlendirmesinin ardından finale adını yazdıran 10 film, oyuncu/yazar Ercan Kesal, görüntü yönetmeni Eyüp Boz, senarist/yönetmen Onur Ünlü, Milliyet Gazetesi yazarı Nil Kural, yapımcı-yazar Nadir Öper tarafından değerlendirildi. Bağımsız sinemacılara büyük destek veren yarışmada birinciye 6 bin, ikinciye 3 bin 500, üçüncüye ise 2 bin 500 lira para ödülü verildi.


#Prof. Dr. Hasan Akbulut
#Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkılıç
#Atıf Yılmaz
9 yıl önce