|

Ayakkabı alırken bunlara dikkat edin!

Bartınlı ayakkabı satıcısı Ercan Ceylan, zehirli ayakkabıları anlamanın püf noktalarını anlattı.

Yeni Şafak
13:53 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:57 - 29/11/2014 Cumartesi
IHA
ZEHİRLİ AYAKKABILAR TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURURKEN, AYAKKABICILAR VATANDAŞLARA AYAKKABI SATIN ALIRKEN TSE BELGESİNE BAKMALARINI ÖNERDİ. (MURAT KÜÇÜK - SERTAÇ ÖZDEMİR/ZONGULDAK-İHA)
ZEHİRLİ AYAKKABILAR TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURURKEN, AYAKKABICILAR VATANDAŞLARA AYAKKABI SATIN ALIRKEN TSE BELGESİNE BAKMALARINI ÖNERDİ. (MURAT KÜÇÜK - SERTAÇ ÖZDEMİR/ZONGULDAK-İHA)

Zehirli ayakkabılarda yanık kokusu olduğunu söyleyen Ceylan, “Bu zehirli ayakkabıların derisi yanık kokusu gibi kokar. Elinizi sürdüğünüz zaman siyah bir kalıntı gibi iz bırakır” dedi. 


Çin’den getirilen ve gümrükte yapılan inceleme sonrası zehirli maddeler içerdiği tespit edilen 33 bin ayakkabının imha edilmesine karar verilmiş, ayakkabıların imha tesisine götürülürken gizlice piyasaya sürüldüğü gündeme gelmişti. Bartın’da ayakkabıcılık sektöründe hizmet veren esnaf Ercan Ceylan, zehirli ayakkabılarda yanık kokusu olduğunu iddia etti. Ceylan, zehirli ayakkabının boyasının elle dokunulduğunda çıktığını da ifade etti. Zehirli ayakkabıları anlamanın püf noktalarını anlatan Ercan Ceylan, “İlk önce ayakkabı alırken düşük fiyatlı ürünlerden kaçmamız gerekir. Üretim yerini mutlaka sorgulamalıyız. Ayakkabının içerik broşürlerine mutlaka bakmalıyız. Mümkün oldukça yerli üretilen ayakkabıları tercih edin. Zehirli ayakkabılar tahmini olarak 20-30 TL’ye satılabilir. Ancak sağlıklı bir ayakkabı için bu fiyatlar mümkün değildir. Türkiye’de üretilen yerli malı ayakkabılarımız Çin’de üretilenlerin kat kat üstündedir. Çin’i kendimize rakip bile görmüyoruz. Zaten Bartın’da dükkanımıza Çin malı ayakkabı kesinlikle sokmayız. Fakat piyasada 33 bin zehirli ayakkabının olduğu iddiası vatandaşta büyük korkuya neden oldu" dedi.


“AYAKKABIYI KOKLAYINIZ”

Zehirli ayakkabıların nasıl anlaşıldığını anlatan Ceylan, “Zehirli ayakkabıların tabanları sert ve kalın oluyor. Siyah boyaları çıkıyor. Bir de derisini kokladığınız zaman kokuyor. Yerli üretim derilerde koku olmaz. Normal hayvan derisi gibi kokar. Ama bu deriler farklı kokar. Bu zehirli ayakkabıların derisi yanık kokusu gibi kokar. Elinizi sürdüğünüz zaman siyah bir kalıntı gibi iz bırakır. Ayak sağlığını da bozar. Ayak kokusu yapar. Ayakta allerjen etki yapar ve enfeksiyon kapmaya neden olur” diye konuştu.  

#zehirli ayakkabı
#ayakkabı
#sert ayakkabı
9 yıl önce