|

Bacaklarda çarpıklığa neden oluyor

Kişilerin "zayıf olacağım" diye vitamin, protein ve minerallerden uzak kalmaması gerektiğini belirten uzmanlar, fast food beslenmenin vücudu taşıyan bacakları da olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Yeni Şafak
14:05 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 12:19 - 6/03/2015 Cuma
AA
Gündem
Gündem
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, yaptığı açıklamada, gençlerin günümüzde "sıfır beden" olmaya özenmesinin yanlış olduğunu belirtti.


Kişilerin "zayıf olacağım" diye vitamin, protein ve minerallerden uzak kalmaması gerektiğini dile getiren Kutlu, "Fast food beslenmenin etkileri doğal olarak vücudun geneline olduğu kadar vücudu taşıyan bacaklara da yansır. Yetersiz beslenmeye bağlı kemik ve kas yetmezlikleri nedeniyle çarpık bacak deformasyonu ortaya çıkar" diye konuştu. Kutlu, çok zayıflığın ya da aşırı kilonun bacak estetiğine zarar verdiğini vurguladı. 

Özellikle gençlerin sınav stresine daha çok küçük yaşta girdiğini, bunun onların fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz yönde etkileyebildiğini aktaran Kutlu, şöyle konuştu: "Okuldan derse ve dershaneye yetişeceğim derken 'fast food kültürü' ile yetişiyorlar. Ne zamanında ne de doğru kaynaklardan beslenme olanakları olmuyor ve bu da onlarda beslenme bozukluğu yaratıp olumsuz gelişmelere yol açıyor. Sadece fiziksel beslenme değil, yaşam tarzı nedeniyle ruhları da beslenemiyor ve sonuçta sadece fiziksel değil, ruhsal beslenme olanakları da olmuyor ve bir sürü çarpıklık içinde bocalayıp kalabiliyorlar."


Ünlülere özenip estetik yaptırmak uygun değil

Kutlu, çarpık bacak deformasyonu nedeniyle estetik ameliyat yaptırmak isteyen gençlerin bulunduğunu söyledi. Fotoğrafını getirip ünlülere benzemek isteyenler de olduğunu ifade eden Kutlu, şunları kaydetti: "Burun için olsun, başka bir organ için olsun fotoğraf getirip, 'Böyle bir şey istiyorum' diye gelen hastaya dikkat etmek gerektir. Genel olarak beklentileri zor olan hasta gurubudur. Gerek kendilerini ve gerekse cerrahları üzebilirler. Çünkü gösterdikleri kendilerine ait olmayan veya çoğunlukla uygun düşmeyecek bir yapıdır. Ünlülere özenip estetik yaptırmak uygun değildir. Hastanın kendini ve istediklerini ifade etmesi tabii ki saygı gösterilen bir durumdur ancak sağlık açısından uygun olanı yapılmalıdır."
#sıfır beden
#bacaklar
#estetik
#yetersiz beslenme
9 yıl önce