|

Barış hayali

Suriyeli ve Türk müzisyenlerin kurduğu “Hayal Band” şarkılarını barış için söylüyor. Doktor, avukat ve mühendislerin yer aldığı grubun repertuvarında, dört ayrı dilden ezgiler var.

Yeni Şafak
04:00 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:58 - 19/12/2014 Cuma
Diğer
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan bir grup beyaz yakalı Suriyeli müzik meraklısı ile Türk müzisyenler, “müzik diliyle” barışa katkı sağlamak için “Hayal Band” adıyla grup kurdu. Suriye’deki iç savaş devam ederken dünyanın farklı yerlerinden “barış” çağrısı yapılıyor. Barış isteyen gruplar, seslerini çeşitli yollarla duyurmak istiyor.

DEĞİŞİK KÜLTÜRLERİN ESERLERİ

Bu kapsamda, Gaziantep’te Suriyeli ve Türk müzik meraklıları tarafından kurulan grup, seslendirdikleri şarkılarla barışa katkı sağlamayı amaçlıyor. Suriyeli doktor, avukat ve Türk mühendislerin de yer aldığı grup, repertuvarında Türk, Kürt, Arap ve Ermeni ezgileri gibi değişik kültürlerin eserlerine yer veriyor. Grubun kurucularından Gıda Mühendisi Onur Aydın yaptığı açıklamada, barış ve kardeşliği hayal ettikleri için grubun adını “Hayal Band” koyduklarını söyledi.
#Hayal Band
#Suriye
#barış
9 yıl önce