|

Barok dönemi müzikleri, İstanbul'da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Barok ve La Cetra D'Orfeo, barok dönemindeki müzik çeşitliliğini yansıtacakları konserleri ile CRR'de sahne alacak.

Yeni Şafak
16:31 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:34 - 20/11/2014 Perşembe
AA
İstanbul Barok ve La Cetra D'Orfeo, 30 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) sanatseverlerle buluşacak. 


La Cetra d'Orfeo, Michel Keustermans tarafından kuruldu. Repertuvarlarını herkesin dinleyebileceği şekilde canlı ve heyecanlı sunan topluluk, Belçika'daki Fransız toplumunun resmi kültürel aktörlerinden biri olarak tanınıyor.


11 ile 18. yüzyıl arasındaki dönemlerin müziklerini yorumlayan topluluk, bu konuda uzman, şarkıcı, çalgıcı, aktör, dansçı, kuklacı ve hokkabazların da bulunduğu sanatçılardan oluşuyor. Eklektik programlarını mütemadiyen yenileyen topluluk, Belçika, Fransa, İtalya, İngiltere, Almanya, Lüksemburg, İspanya, Avusturya, Türkiye, Hindistan, Kuzey ve Güney Amerika'daki festivallerden davetler aldı.


Klavsenci Leyla Pınar tarafından 1975'te keman, flüt ve klavsen üçlüsü olarak kurulan İstanbul Barok, barok dönemin kendine has üslubunu otantik çalgılarla yorumluyor. Repertuvarında oda müziği, konçertolar, korolu yapıtlar ve barok operalar bulunan grup, 20 yılda yurt içinde ve dışında belirli bir süreklilikle 7 barok opera, pek çok korolu kantat ve oda müziği eserinin yanı sıra 1 dans tiyatrosu sahneleyip, pek çok konser verdi.


Her iki müzik topluluğu, konserde, döneme ait çalgılarla dinleyicilere özgün barok eserlerinden örnekler sunacak.
#CRR
#Konser
#İstanbul Barok
#La Cetra D'Orfeo
9 yıl önce