|

Başkentli çocuklar tiyatroya doyacak

Bu yıl 11. kez düzenlenecek "Devlet Tiyatroları 11. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali" 24 Nisan'da başlayacak. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden (DT) yapılan açıklamaya göre, 24-29 Nisan tarihleri arasında Ankara'da kutlanacak olan festivalle tiyatro sanatına katkıda bulunulması, kültürler arası değişim ve gelişime hizmet edilmesi amaçlanıyor.

Yeni Şafak
12:30 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 09:34 - 17/04/2015 Cuma
AA

Binlerce küçük hanım ve küçük beyin izleyeceği festivalde Bulgaristan, Fransa, Romanya, Dağıstan, Hırvatistan, İsviçre, Slovenya, Norveç, İtalya ve Hollanda'dan 12 yabancı grup ve Türkiye'den 14 yerli grup, 9 farklı sahnede 84 temsil verecek.



DT'den dokuz oyunun sahneleneceği festivalde 12'si yabancı, biri şehir tiyatrosu ve biri özel tiyatro olmak üzere toplam 22 farklı oyun minik tiyatro severlerin beğenisine sunulacak. On yıldır 36 farklı ülkeden 201 oyunun ve 612 temsilin 200 bini aşkın seyirciyle buluştuğu festivalde bu yıl da kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu ve müzikal gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları yer alacak.



Görme engelli çocuklara okuma tiyatrosu


Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali ile binlerce çocuğa ulaşmayı hedefleyen DT, sosyal sorumluluk alanında da önemli adımlar atıyor. DT bu kapsamda görme engelli çocuklara yönelik "okuma tiyatrosu" projesi ile "Gergedanlar Ateş Etmez" adlı oyunu festivalde sahneleyecek.



Ankara DT sanatçılarının canlı olarak seslendireceği oyunda zaman zaman yağmur ve rüzgar efektleri de dahil edilerek okuma zenginleştirilecek. Festival programıyla ilgili detaylı bilgiye "www.devtiyatro.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.



#tiyatro
#ankara
#çocuk tiyatrosu
9 yıl önce