|

Başkentte kültür-sanat etkinlikleri

Shakespeare'in 'Macbeth' tiyatro gösterisi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte 'Peter Jablonski' ve Sunay Muratov'un şefliğinde 'Güneşin Sesi Mozart', Ankara'da sanatseverlerle buluşacak.

Yeni Şafak
16:47 - 11/02/2016 Perşembe
AA
Ünlü piyanist Peter Jablonski
Ünlü piyanist Peter Jablonski

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında, piyanoda Peter Jablonski̇'nin yer alacağı, Marek Pijarowski yönetimindeki konser, bugün ve yarın dinlenebilir. Programda, Sergey Prokofi̇ev'in "Piyano Konçertosu No.3 Op.26 Do Majör" ile Peter İlyi̇ç Çaykovski̇'nin "6. Senfoni Op. 74 si minör Patetik" isimli eserleri seslendirilecek.



Bilkent Senfoni Orkestrası, Sevgililer Günü dolayısıyla 13 Şubat'ta şef Rolf Gupta yönetiminde "Tango Nuevo" adlı konser verecek. Konserde, kemanda Isabelle van Keulen, bandoneonda Christian Gerber, kontrbasta Rüdiger Ludwig, piyanoda ise Ulrike Payer sahneye çıkacak.



Tiyatro


William Shakespeare'in yazdığı, Orhan Burian'ın çevirdiği, Bozkurt Kuruç'un rejisörlüğünü yaptığı "Macbeth", yarın ve 14 Şubat, Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği, Erhan Gökgücü'nün yönettiği "Vanya Dayı" ise 16 Şubat'ta Büyük Tiyatro'da sahnelenecek.



Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" 16 ve 17 Şubat'ta Şinasi Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.



Ingeborg Von Zadow'ın yazdığı, Servet Aybar'ın çevirdiği, Caner Kadir Gezener'in yönettiği "Ben ve Sen" 14 ve 16 Şubat, Şirin Aktemur'un yazıp Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk" bugün, yarın, 13, 16 ve 17 Şubat'ta Küçük Tiyatro'da izlenebilecek.



Yücel Erten'in çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Shakespeare Zorda" bugün, yarın, 13 ve 14 Şubat, Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" 16 ve 17 Şubat, Sevim Ak'ın yazıp Servet Aybar'ın oyunlaştırdığı "Horoz Adam ve Korsan" 16 Şubat'ta Akün Sahnesi'nde izleyicinin karşısında olacak.



Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Yeşilçam" bugün, yarın, 13 ve 14 Şubat, Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" 16 ve 17 Şubat'ta Altındağ Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.



Nuri Pakdil'in yazdığı, Murat Demirbaş'ın yönettiği "Umut" bugün, yarın ve 13 Şubat, Sibel Arslan'ın çevirdiği, Murat Çidam'ın yönettiği "Nihayet Bitti" 17 Şubat'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.



Yasemin Erbulun'un çevirdiği, Ezgi Yentürk Çimensir'in yönettiği "Kocasını Pişiren Kadın" yarın ve 14 Şubat, Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" 16 Şubat'ta Stüdyo Sahne'de izlenebilecek.



Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" bugün, yarın ve 13 Şubat, Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" 16 ve 17 Şubat'ta Oda Tiyatrosunda, bugün, yarın ve 13 Şubat'ta Ziraat Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.



Lütfi Ay ve Tarık Levendoğlu'nun çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği "Euridice'nin Elleri" 16 ve 17 Şubat'ta Tatbikat Sahnesi'nde sanatseverlerin karşısında olacak.



Opera


Üç usta koreograf tarafından hazırlanan üç perdelik üçlü bale "Akdeniz Esintisi", bugün sezonun son temsiliyle izleyicinin karşısına çıkacak.



Tuncay Doğu'nun sahneye koyduğu, orkestra şefliğini Sunay Muratov'un üstlendiği "Güneşin Sesi Mozart" konseri, 13 Şubat'ta Opera Sahnesi'nde dinlenilebilir.



Yalçın Ergi̇r'in yazdığı, Leyla Çolakoğlu'nun yönettiği "Evet Sevdik" müzikli gösterisi 14 Şubat'ta Leyla Gencer Sahnesi'nde, Nezih Seçkin'in yönetiminde "Mozart Gecesi" konseri aynı gün Opera Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.



Konserde Mozart'ın "si̇hi̇rli̇ flüt üvertürü", "Ch io scordi dite" isimli eserleri seslendirilecek.

#başkentte kültür sanat
8 yıl önce