|

Berat akülü aracına kavuştu

Bingöl merkeze bağlı Yelesen Köyü'nde, babası Mahmut Bulğak'ın her gün okula sırtında götürdüğü doğuştan bedensel engelli 8 yaşındaki Berat Bulğak'a yardım eli uzandı. Oyuncu ve yapımcı Burak Sağyaşar, aldığı akülü aracı Berat'a hediye etti. Berat, hayalini kurduğu aracıyla ilk kez okuluna gitti, köyde sevinçle gezdi.

Yeni Şafak
11:57 - 15/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:01 - 15/04/2015 Çarşamba
DHA

Bingöl merkeze bağlı Yelesen Köyü'nde, sürekli bir işi bulunmayan 38 yaşındaki Mahmut Bulğak, ilkokul 2'nci sınıfa giden bedensel engelli oğlu Berat'ı her gün kucağında taşıyarak okula götürüp getiriyordu. Ekonomik durumunun yetersiz olması nedeniyle oğluna bir akülü araç alamayan Bulğak, hayırseverlerden bir akülü araç istedi. Berat Bulğak ile ilgili haberin gazete ve televizyonlarda yer almasının ardından baba Bulğak'a yardım etmek için Türkiye'nin dört bir yanından telefonlar geldi.



Haberi gören ve engelli Berat'a yardım etmek isteyen oyuncu ve yapımcı Burak Sağyaşar, baba Mahmut Bulğak'a telefonla ulaşarak nasıl bir araç istediğini sordu. Baba Bulğak'ın akülü bir araç istemesi üzerine Sağyaşar, İstanbul'dan aldığı bir akülü aracı kargo ile Mahmut Bulğak'a gönderdi.



Akülü aracını teslim alan minik Berat, büyük bir sevinç yaşarken, ilk kez okuluna da aracını kendisi kullanarak gitti. Okuluna kadar aracıyla giden Berat'ı babası daha sonra sınıfına götürüp sırasına oturttu. Berat'a akülü araç gelmesinin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü de sınıfına akülü aracıyla ulaşabilmesi için okulun girişine engelli araçlarının geçebilmesi için yol yapma kararı aldı. Okuldan sonra Berat arabasıyla köyde tur atıp, arkadaşlarıyla oyunlar oynarken büyük mutluluk yaşadı.



Bugüne kadar okuluna hep babasının sırtından gidip gelen, ilk kez akülü aracıyla gitmenin mutluluğunu yaşayan Berat, "İlk kez okuluma akülü aracımla gittiğim için büyük mutluluk yaşıyorum. Köyde aracımla da gezdim. Bugüne kadar bayramlarda köyde dolaşıp şeker toplayamıyordum. Artık bayramlarda şeker toplayabileceğim. Herkese çok teşekkür ederim, Allah razı olsun" dedi.


İki yıldır oğlunu okuluna sırtında götüren Mahmut Bulğak, akülü araca kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Berat'ın durumunu gazete ve televizyonlardan öğrenenlerin Türkiye ve Avrupa'dan destek olmak aradıklarını belirten Mahmut Bulğak, "Her taraftan bizi arayanlar yardımda bulunacaklarını söyledi. Allah hepsinden razı olsun. Beni telefonla arayan sanatçı Burak Sağyaşar, nasıl bir araca ihtiyacımız olduğunu sorunca ben akülü olduğunu söyledim. Kendisi de bir akülü aracı alıp bana gönderdi. Allah Burak bey ve diğer tüm arayanlardan razı olsun. Oğlumun büyük bir sıkıntısını giderdiler, bu zor durumdan kurtardılar. Herkese çok teşekkür ederim. Oğlum akülü aracına kavuşunca büyük mutluluk yaşadı. Bu mutluluğu yaşatanlara teşekkür ediyorum" dedi.



Minik Berat'ın annesi Perihan Bulğak, "Bizi arayanlara, herkese çok teşekkür ederim. Sağ olsunlar, Allah razı olsun" dedi.



#Berat Bulğak
#akülü araba
#Burak Sağyaşar
9 yıl önce