|

Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen Boston Türk Festivali sona erdi.

Yeni Şafak
15:36 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 13:52 - 19/12/2014 Cuma
AA
Çağdaş Türkiye’yi, kültür ve sanatını ABD’de “Anadolu’nun Renkleri” temasıyla çeşitli yönleriyle tanıtmayı amaçlayan festival programında konserler, sergiler, atölyeler, belgesel ve kısa film yarışması, Türk mutfağının tanıtımı gibi bir dizi etkinlik yer aldı.


Festival programı kapsamında yer alan Helga Felleisen’ın “Zamanın Ritminde: Güneydoğu Anadolu (In the Rhythm of Time: Southaestern Anatolia)” adlı fotoğraf sergisi gördüğü ilgi üzerine Şubat 2015’e kadar uzatıldı.


Boston Üniversitesi Howard Thurman Merkezi’nde sergilenen fotoğraflarda Helga Felleisen, doğuda Hasankeyf, Mardin ve Diyarbakır, batıda ise Gaziantep’e kadar uzanan bölgenin mekan ve yüzlerini yansıtıyor. Fotoğraflar, 2012 ve 2013 yıllarında çekilirken, bugün mülteci kamplarına ev sahipliği de yapan Şanlıurfa’yı da kapsıyor.


Her yıl festival programının Boston’da yaşayanların büyük ilgisini çektiğini, yapılan tanıtım kampanyalarıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da altı haftayı aşan bir sürede hedefledikleri gibi 200 binin üzerinde kişiye ulaştıklarını belirten festival yöneticileri ise gördükleri ilgiden ve festival programının beğeni kazanmasından memnun.


Festival direktörü Erkut Gömülü, etkinliğin ana sponsorları Turkish Cultural Foundation’a (TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Türk Tanıtma Fonu’na, Türk Hava Yolları’na ve Türkiye’nin Boston Başkonsolosluğu, Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Üniversitesi Howard Thurman Merkezi ile Boston Goethe Enstitüsü ile festivalde yer alan sanatçılara ve katılımcılara teşekkür etti.


Gömülü, gelecek yıl düzenlenecek festivalin programıyla ilgili hazırlıklara şimdiden başladıklarını belirterek, festivalin 2015 yılında yine 29 Ekim-15 Aralık'ta yapılacağı bilgisini verdi.
#19. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali
#kapanış
#Erkut Gömülü
9 yıl önce