|

Bu hafta 8 film vizyona girecek

Türkiye sinemalarında bu hafta 4'ü yerli, 8 film vizyona girecek. Korhan Uğur'un yönettiği ve Levent Ülgen, Hakan Vanlı, Neriman Uğur, Kyamran Agabalaev, Konul Nagiyeva, Hakkı Ergök, Sema Şimşek, Burak Sarımola ve Mahmut Gökgöz'ün oynadığı "Terkedilmiş", izleyiciyle buluşacak.

Yeni Şafak
12:13 - 26/03/2015 Thursday
Güncelleme: 10:15 - 26/03/2015 Thursday
AA

Film, bir sanatoryumda yolları kesişen 9 kişinin öykülerini ve birbirlerine olan dirsek temasının sebep olduğu yasa dışı bir operasyonu perdeye taşıyor. Suriyeli göçmen bir ailenin organ mafyası yüzünden yaşadığı dramın, sanatoryumda yolları kesişen birbirinden farklı karakterler üzerindeki etkisini anlatan "Terkedilmiş", güncel toplumsal meselelere de parmak basan bir film olmayı hedefliyor.



"Bizim Hikaye"


Yönetmenliğini Yasin Uslu'nun üstlendiği film; Cansel Elçin, Haluk Piyes, Sera Tokdemir, Naz Elmas, Burcu Kıratlı, İbrahim Kendirci, Çiğdem Batur, Şebnem Dilligil, Erdinç Gülener ve Ahmet Mekin gibi isimlerden oluşan güçlü oyuncu kadrosuyla dikkati çekiyor.



Film, yazdığı bir kitaptan dolayı 12 Eylül 1980 döneminde hapis yatan babasının iade-i itibar davası hakkı için mücadele eden bir adamın dramını anlatıyor.



Çekimlerinin çoğu Sinop, Trabzon ve Rize'de yapılan filmin bazı sahneleri için İstanbul'un tarihi yarımadası da mekan olarak kullanıldı. Karadeniz Bölgesi'nin doğal güzellikleriyle seyirciye görsel bir şölen sunacak filmin müzikleri Mustafa Ceceli'ye ait.



"İçimdeki İnsan"


Şebnem Bozoklu, Vedat Erincin, Suavi Eren, Menderes Samancılar ile Füsun Demirel'in oynadığı filmin yönetmenliğini Aydın Sayman yaptı.



İrfan Yalçın'ın "Fareyi Öldürmek" adlı romanından yola çıkılarak senaryolaştırılan film; gazeteci-yazar Nuri'nin, uzun yıllar sonra doğup büyüdüğü taşra kentine geri dönmesini, eski dostu Sabri ile buluşmasının ardından yaşanan süreci konu alıyor.



"Güvercin Uçuverdi"


Selami Genli ile Onur Koçal'ın yönettiği ve Atalay Demirci, Salih Kalyon, Zerrin Sümer ile Ali Erkazan'ın oynadığı "Güvercin Uçuverdi", komedi meraklılarının ilgisini çekmeye aday.



Film, hayatı boyunca pilot olmak için yanıp tutuşan ancak bunu bir türlü başaramayan bir halk otobüsü şoförünün hikayesini beyaz perdeye taşıyor.



"Danny Collins"


Filmlerinde komedi, romantizm ve dramı harmanlayan Dan Fogelman'ın hem yönetmenliğini hem de senaristliğini yaptığı ve gerçek bir hikayeden uyarlanan "Danny Collins", yaşı geçmiş bir rock yıldızının kendini yeniden keşfetmesini konu alıyor.



Al Pacino, Annette Bening, Bobby Cannavale ve Jennifer Garner'ın oynadığı filmin konusu şöyle:



"70'li yıllarda epey popüler bir rock yıldızı olan Danny (Al Pacino), çılgın bir hayat yaşamış ancak artık epey yaşlanmıştır. Menajeri, John Lennon tarafından kendisine 40 yıl önce yazılmış bir mektubu verdiği gün son kez beste yapmaya ve pişmanlık duyduğu şeyleri telafi etmeye karar verir. Bir yandan ailesiyle bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken, bir yandan da kaldığı oteldeki görevliyle yakınlaşmaya başlar."



"Geronimo"


Celine Sallette, Rachid Yous, David Murgia ve Nailia Harzoune'un oynadığı filmin yönetmenliğini Tony Gatlif yaptı.



Gatlif'in kendi hayatından esinlendiği filmin konusu şöyle:



"Fransa'nın güneyinde, sıcak bir ağustos gününde, gönüllü sosyal hizmet yapan genç Geronimo, St. Pierre mahallesinde yaşayan iki grup gencin birbirine dalaşmaması için kolları sıvamıştır. Her şey gayet yolunda giderken, mahallede yaşayan Türk genç kız, görücü usulü evleneceği genç yerine, bir çingene olan sevgilisiyle beraber kaçınca ortalık ayağa kalkar. İşleri yatıştırmak Geronimo'ya kalır."



"Şeytanın Kapısında"


Naya Rivera, Catalina Sandino Moreno, Ashley Rickards ve Nick Eversman'ın oynadığı film, hırslı bir emlak danışmanı ile kardeşinin başından geçen kabusu konu alıyor.



ABD yapımı filmin yönetmen koltuğunda, gerilim ve korku türü hayranlarının ilgisini "Ruh" filmiyle kazanan Nicholas McCarthy oturuyor.



"Evim"


Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin ve Jennifer Lopez'in seslendirdiği "Evim", haftanın animasyon filmi.



Tim Johnson'un yönettiği film, kendi halkı tarafından kovalanan ve dünyaya gelen sevimli ziyaretçi "Of" ile maceracı "Lüle"nin; hata yapmanın insanın bir parçası olduğunu fark etmesini ve "Evim" kelimesinin anlamını keşfetme macerasını konu alıyor.

#Terkedilmiş
#Bizim Hikaye
#İçimdeki İnsan
#Güvercin Uçuverdi
#Danny Collins
#Geronimo
#Şeytanın Kapısında
#Evim
9 years ago