|

Bursa'da kültür sanat dünyası

BDT, "Hastalık Hastası", "Kanlı Nigar", "Aşk Bir Şey Değildir" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sunacak.

Yeni Şafak
14:46 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:09 - 27/11/2014 Perşembe
AA
NİLÜFER BELEDİYESİ BÜNYESİNDE KURULAN “TİYATRO” SANATSEVERLERİ YENİ BİR OYUNLA BULUŞTURMAYA HAZIRLANIYOR. NİLÜFER BELEDİYESİ  “TİYATRO”, DARİO FO’NUN YAZDIĞI, FÜSUN DEMİREL’İN ÇEVİRİSİNİ YAPTIĞI “ÖDENMEYECEK ÖDEMİYORUZ” İSİMLİ OYUNU SAHNELEYECEK. (İHA/BURSA-İHA)
NİLÜFER BELEDİYESİ BÜNYESİNDE KURULAN “TİYATRO” SANATSEVERLERİ YENİ BİR OYUNLA BULUŞTURMAYA HAZIRLANIYOR. NİLÜFER BELEDİYESİ “TİYATRO”, DARİO FO’NUN YAZDIĞI, FÜSUN DEMİREL’İN ÇEVİRİSİNİ YAPTIĞI “ÖDENMEYECEK ÖDEMİYORUZ” İSİMLİ OYUNU SAHNELEYECEK. (İHA/BURSA-İHA)
Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Hastalık Hastası", "Aşk Bir Şey Değildir", "Kanlı Nigar" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneleyecek.


Fransız komedi yazarı Jean Baptiste Poquelin Moliere'in yazdığı, Lütfi Ay'ın Türkçe'ye çevirdiği ve rejisörlüğünü Malkom Keith Kay'ın üstlendiği "Hastalık Hastası"nın dekor tasarımını Savaş Çevirel, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.


Bora Özkula, Halil Balkanlar, Sitare Tuna ve Nazlı Ceren Argon'un da bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, "hipokondriya" yani hasta olduğuna inanma rahatsızlığı olan Argan'ın, başkasını seven kızını kendisi için bir doktorla evlendirmeye çalışması ele alınıyor. Hızlı bir aksiyon içinde canlı müzik ve danslarla yorumlanan oyunda, seyircinin güldürülerek düşündürülmesi amaçlanıyor.


Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 29 Kasım Cumartesi günü 15.00 ve 20.00 saatlerinde tiyatroseverlere sunulacak.


Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir Şey Değildir" oyununun dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını da Yüksel Aymaz yapıyor. "Nihal" karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya'nın, "Tekin" karakterini de Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandırdığı oyunda, evli bir çift odağında kadın erkek ilişkileri anlatılıyor. 


Oyun, bugün, yarın ve 29 Kasım'da saat 18.00'den itibaren Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.


Sadık Şendil'in yazdığı ve yönetmenliğini Ali Düşenkalkar'ın üstlendiği "Kanlı Nigar"ın dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.


Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa dahil 24 oyuncunun rol aldığı oyunda, yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen Nigar'ın başından geçenler anlatılıyor. Kızlarıyla kiralık ev arayan Nigar'a Kavuklu'nun bir ev bulması sonucu Nigar'ın eski müşterilerinden mahalli tipler eve gelmeye başlıyor. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kuruyor ve onları zor durumlara sokarak eğleniyor. "Kadının fendi erkeği yendi" düşüncesi, dramatik bir işlemeyle oyunda ön plana çıkarılıyor.


Oyun, AVP Sahnesi'nde 2 ve 3 Aralık'ta saat 20.00'de sahneye konulacak.


Ülker Köksal'ın yazdığı "Sırça Köşk" oyununun yönetmenliğini Harun Türköz üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın yaptığı oyunda, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak, Hayati Özen ve Derya Gümral'ın da bulunduğu 21 kişi rol alıyor.


Keloğlan, Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca gibi kahramanların canlandırıldığı oyunda, Balpınar köylülerinin, Sırça Köşk'teki devden, Keloğlan ve arkadaşlarının yardımıyla nasıl kurtulduğu, şarkı, şenlik ve danslarla anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 30 Kasım ve 2 Aralık'ta 14.00'ten itibaren sahnelenecek.


Bursa Şehir Tiyatrosu


Bursa Şehir Tiyatrosu ise Nikolay Gogol'un yazdığı, Koray Karasulu'nun Türkçeye çevirdiği ve Ertan Akman'ın yönettiği "Evlenme" oyununu sahneleyecek.


Oyunun dekor tasarımı Murat Şimşek, kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. Oyuncu kadrosu 10 kişiden oluşan eserde, çöken soylular sınıfıyla yükselen burjuva sınıfının çatışması eğlenceli bir evlenme hikayesiyle ele alınıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'den, 29 Kasım da ise 14.00'ten itibaren sanatseverlerle buluşturulacak.
#Bursa'da kültür sanat
#Bursa Devlet Tiyatrosu
#Jean Baptiste Poquelin Moliere
9 yıl önce