|

''Çilli'' dev yumurta yumurtladı

Mersin'in Erdemli ilçesinde 1 yaşındaki “Çilli” isimli tavuk, 165 gram ağırlığındaki yumurtasıyla, kesilmekten kurtulduğu gibi, kümesin de sultanı oldu.

Yeni Şafak
10:54 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 07:57 - 2/06/2015 Salı
IHA

Songur ailesi emsallerinden 3 kat daha büyük yumurtlayan Çilli'ye şimdi gözü gibi bakıyor. Çiftçilikle uğraşan Mustafa Songur, Çilli'nin bu bakımı fazlasıyla hak ettiğini söyledi.


Evin günlük yumurta ihtiyacını karşılamak üzere kümes yaptığını, tavuklarının günlük yumurtasının da kendilerine yettiğini ifade eden Songur, “Çocuklarımız taze yumurta yesin diye küçük bir kümes yaptık. Tavuklara her gün yemlerini veriyorum, düzenli de yumurtluyorlar. Yalnız içlerinden biri, Çilli bir türlü yumurtlamıyor. Bizde de yumurtlamayan tavuğu keserler. Kesmeye de karar verdik. Yalnız çocuklar buna razı olmadı. Bir ay sabrettik. Bir gün baktık ki kümesin içinde kocaman bir yumurta. Çocuklar sevindi. Biz de sevindik” dedi.




DEV YUMURTASIYLA KENDİNİ KURTARDI

Çilli'nin daha önceleri de diğer tavuklardan daha büyük yumurtladığını anlatan Songur, “Ancak son bir ay hiç yumurtlamadı. Bir ay sonunda 3 yumurtaya eş değer yumurtasıyla bizi hayretler içinde bıraktı. Çilli bu yumurtasıyla hem kesilmekten kurtuldu, hem de kümesin sultanı oldu” diye konuştu.


Çilli'nin beslenme alışkanlığıyla ilgili bilgi de veren Songur, “Arpa, buğday ve mısır veriyorum. En çok mısırı seviyor. Yemin içindeki mısırları seçiyor. Artık günde üç kez mısır veriyorum” diye konuştu.


En sevdiği tavuğun Çilli olduğunu söyleyen 11 yaşındaki Gamze Songur ise, “Babam onu kesecek diye çok korkmuştum. Büyük bir yumurta yumurtlayıp kendini kurtardı, kümesimizin de sultanı oldu” şeklinde konuştu.

#dev yumurta
#Mersin'in Erdemli ilçesi
#Çilli
9 yıl önce