|

Çipras farkı

Avrupa ülkeleri arasında en çok göç alan ülke olan Yunanistan aldığı yeni kararla dikkatleri üzerine çekti. Yeni uygulama ile gözaltı merkezlerinde tutulan yetişkin göçmenler serbest bırakılırken çocuklarına ise vatandaşlık hakkı verilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 20:13 - 5/03/2015 Perşembe
Diğer
AÇIK KONUKEVLERİ

Yunanistan’da 25 Ocak’taki erken seçimleri kazanarak iktidara gelen Aleksis Çipras başbakanlığındaki koalisyon hükümeti, son yıllarda büyük artış gösteren yasa dışı göçle ilgili önemli kararlar almaya hazırlanıyor. Göçmenlerden sorumlu bakanlık yetkilisi Anastasia Hristodulopulu “Göçmenler için gözaltı merkezleri yerine açık konukevleri oluşturulurken göçmen çocuklarına ise vatandaşlık hakkı verilmesi planlanıyor” dedi.  


SYRIZA’NIN VAADİYDİ

Göçmen çocuklarına vatandaşlık hakkı tanınmasının hükümetin öncelikleri arasında bulunduğunu ifade eden Hristodulopulu, “Syriza seçim öncesinde, Yunanistan’da doğan tüm göçmen çocuklarına vatandaşlık hakkı tanımaya söz verdi. Daha sonra da, göçmenlerle ilgili vatandaşlık konusu ele alınacak” dedi. Hristodulopulu gözaltı merkezlerindeki göçmenlerin ülkeye kaçak olarak girmekten başka suç işlemediğini belirtti. 

#Yunanistan
#Aleksis Çipras
#Syriza
9 yıl önce