|

CNR'de "İnce Memed"e yoğun ilgi

Fuarı ziyaret edenler, geçen hafta hayatını kaybeden usta yazar Yaşar Kemal'in "İnce Memed", "Demirciler Çarşısı Cinayeti" ve "Yer Demir Gök Bakır" gibi kitaplarına yoğun ilgi gösterdi.

Yeni Şafak
14:38 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:42 - 5/03/2015 Perşembe
AA
CNR Holding'den yapılan açıklamaya göre, özellikle öğrencilerin Yaşar Kemal'in kitaplarına ilgisi büyük oldu. Usta yazarın mirasına sahip çıkan okurlar, "İnce Memed" başta olmak üzere "Demirciler Çarşısı Cinayeti" ve "Yer Demir Gök Bakır" gibi birçok kitabını satın aldı.


Satışların yükselişinden memnun olan yayın evleri, okurların yazara olan ilgisinin artmasının, toplum adına önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.


CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık AŞ organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, usta yazarın eserleri adeta satış rekorları kırıyor. Yayın evleri, Türk romanının büyük ustası Yaşar Kemal'in eserlerine stantlarının en önünde yer veriyor. 


"Bonzai ölümleri"ne vurgu 


İstanbul CNR EXPO Yeşilköy'de 27 Şubat'ta açılan ve 8 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek fuar, CNR Holding tarafından Basın Yayın Birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenleniyor.  


Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu fuarda çok sayıda etkinlik gerçekleştiriliyor. Hafta sonunda kurulacak "Masal Köşesi", çocukları hem eğlendirecek hem de onlara eğitici bilgiler verecek.


Fuarda, son yıllarda özellikle çocuklar arasında kullanımı artan sentetik uyuşturucu maddesi bonzai problemine de vurgu yapılacak. Bu kapsamda 7 Mart'ta düzenlenecek panelde, "Sentetik Zehir Bonzai Ekseninde Artan Uyuşturucu Problemi ve Önleme Yöntemleri" tartışılacak.


Ünlü yazarlar fuarda


Fuarı şu ana kadar 200 binin üzerinde ziyaretçi gezdi, bu sayının hafta sonunda 300 binin üzerine çıkması bekleniyor.


Birçok ünlü yazarın kitapseverlerle bir araya gelmesini sağlayan fuar, aralarında Ahmet Ümit, İskender Pala, İlber Ortaylı, İbrahim Tenekeci, Uğur Koşar, Büşra Küçük, Sinan Akyüz, Mim Kemal Öke, Fikri Sağlar, İlker Başbuğ, Şenay Devi Yangel, Nuray Sayarı, Rahşan Ecevit, Can Ataklı, Mustafa Armağan gibi birçok yazarı okuyucuyla buluşturmaya devam ediyor.
#Yaşar Kemal
#CNR Kitap Fuarı
#İnce Memed
#Demirciler Çarşısı Cinayeti
#Yer Demir Gök Bakır
9 yıl önce