|

‘Dertli Battaniye’ Suriye yolunda

Geçtiğimiz yıl mobil fırın projesi için bir araya gelen bir grup üniversite öğrencisi bu yıl da soğuktan kaynaklanan ölümlerin önüne geçebilmek için kolları sıvadı. Sadakataşı Derneği ile birlikte yürütülen projenin hedefi, battaniye, bot, mont, atkı, bere, eldiven, çorap gibi yedi kışlık üründen oluşan bohçaları Suriye'ye ulaştırmak.

17:59 - 23/01/2015 Cuma
Güncelleme: 18:00 - 23/01/2015 Cuma
Yeni Şafak

Suriye’de savaş tüm acımasızlığıyla devam ediyor. Yalnızca geçtiğimiz kış aylarında başta Lübnan’daki kamplar başta olmak 50’den fazla kişi donarak öldü. Özellikle küçük çocukları ve yaşlıları tehdit eden soğuklar, Suriyeli mültecilerin en büyük korkusu haline geldi. Soğuklarla birlikte en fazla can kaybına neden olan diğer etken ise açlık. Geçen yıl açlık tehlikesine karşı harekete geçen bir grup üniversite öğrencisi mobil fırın projesiyle Sadakataşı Derneği partnerliğinde 500 bin lira tutarındaki yardım projesini hayata geçirmişti. Aynı üniversite öğrencileri bu yıl da Dertli Battaniye projesiyle Suriyeli mültecileri soğuktan korumak için kolları sıvadı.



İlk haftada bin battaniye seti toplandı

Üniversiteliler proje kapsamında battaniye, bot, mont, atkı, bere, eldiven, çorap gibi yedi kışlık üründen oluşan bohçaları Suriye'ye gönderiyorlar. 10 Ocak'ta başlayan projeye ilgi yoğun, ilk haftadan bin tane kışlık bohça temin edildi ve Suriye’ye gönderildi.


Bir bohça bedelinin 100 TL olduğu projede yardımlar binlik bohçalar halinde yola çıkacak. Sadaka Taşı Derneği’nin de ortağı olduğu Dertli Battaniye projesi için setleri tek tek hazırlayan öğrenciler, sadece nakdi yardımın kabul edildiği projeye herkesin dilediği miktarla katkıda bulunabileceğini söylüyorlar. Hedef 15 Mart 2015’e kadar Suriyeli çocuklara toplamda yüz bin Dertli Battaniye Bohçası göndermek. Şu ana kadar proje için toplanan miktar ise 68 bin lira.


Türkiye'deki battaniyeleri Suriye'nin üşüyen çocuklarıyla buluşturmak istiyoruz

Hazırlanan setler çoğunlukla Halep ve İdlib’deki yetimhanelere ve çadır kentlere gönderilecek. Üniversite öğrencilerinin ön ayak olduğu projeye en yoğun destek de yine öğrencilerden geliyor. Öğrenciler, projeye ‘Dertli Battaniye’ ismini vermelerinin nedenini “Türkiye’deki battaniyeler dertli, çünkü Suriye’deki çocukları ısıtamıyorlar” şeklinde açıklıyorlar.


Kampanyaya dahil olup Suriyeli çocukların üzerlerine bir battaniye örtmek isteyenler için en kolay yol ise, 'Dertli Battaniye' DERTLİ yazıp 2989'a kısa mesaj atarak 5 TL katkıda bulunmak. 

#dertli battaniye
#suriye
#yardım
9 yıl önce