|

Diyanet'ten "İsveç'e göçün 50. yılı"na özel belgesel

TRT Diyanet, 1965'te adını telaffuz dahi edemedikleri, haritadaki yerini bilmedikleri İsveç'e göçenlerin ibretlik hayat hikayelerini, "Stockholm Treni" isimli belgeselle izleyiciyle buluşturuyor.

Yeni Şafak
10:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 07:01 - 3/05/2015 Pazar
AA

TRT Diyanet, Anadolu insanının İsveç'e göçünün 50. yıl dönümünde, adını dahi telaffuz edemedikleri, haritadaki yerini bilmedikleri İsveç'e göçenlerin ibretlik hayat hikayelerini, "Stockholm Treni" isimli belgeselle beyaz perdeye aktarıyor.



"Asimile olmadan entegre olmayı başarabilen, Türkiye ile milli-manevi bağlarını koparmadan var olma mücadelesini sürdüren" kuşağın hikayesini anlatan belgesel, TRT Diyanet ekranlarında izleyicisiyle buluşacak.



Stockholm Treni ile ilk uzun metrajlı belgesini izleyiciye sunmaya hazırlanan TRT Diyanet, yeni belgeseller için de hazırlıklarını sürdürüyor.



Belgeseli AA muhabirine değerlendiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, "İnsanımızın göç hikayesidir ama sadece göçün hikayesi değil, değerler göçünün hikayesidir. Göçerken de değerleri yaşatmanın hikayesidir. Gurbette birlikte, beraber olmanın, dayanışmanın, organizasyon kabiliyetinin, uyumun hikayesidir" diye konuştu.



#trt diyanet
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Belgesel
9 yıl önce