|

Diyet dostu pasta nasıl yapılır?

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, zayıflamaya çalışanların ortak derdinin tatlıdan uzak kalmak olduğunu ifade ederek, “Kimi zaman tatlı yemeden durmak rüyalara pasta olarak bile dönebilir. Diyet yaparken pasta yenilmez düşüncesi en büyük tabudur zayıflamaya çalışanların gözünde” dedi.

Yeni Şafak
17:52 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:53 - 28/05/2015 Perşembe
IHA
HEM DİYET HEM PASTA AYNI YERE SIĞAR MI?

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, pastaların yüksek kalori yoğunluklu besinler olduğunu ifade ederek, “Çünkü şeker ve yüksek miktarda yağı aynı anda içerirler. Pasta; karbonhidrat, protein ve yağı aynı anda yapısında bulunduran bir besindir. Un, şeker ve meyve-çikolata gibi yardımcı malzemeler pastanın karbonhidrat açısından zengin olmasını sağlar. Yumurta ve süt gibi pastanın ana malzemeleri ise proteinden zengindir. Kullanılan sıvı ve katı yağlar, krem şanti ve pasta kreması gibi malzemeler ise pastanın yağ içeriğini yükseltir. Bütün bu zengin içeriği ile en masum pastanın bir dilimi 450 kalori civarındadır. Yani günde 1200 kalorilik bir beslenme programı uygulayan birinin yaklaşık bir ana öğünüdür. Bütün bu nedenler yüzünden diyette pasta yemek bir günah olarak görülür. Oysa uyguladığınız diyete pasta ilave etmenin de yolları vardır.” Diye konuştu.



PASTA SEÇERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, pasta seçerken dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı; “İnce bir dilim almaya özen gösterin. Üzerinde kestane şekeri gibi ekstra kalori yüküne sebep olan malzemeler varsa ayırın. Meyveli pasta tercih etmeye çalışın. İnce hamurlu pastalara yönelin. Peynirle yapılan pastaların da kalorisinin en az kremalı pastalar kadar olduğunu unutmayın.



PASTA YEDİNİZ, DİYETİNİZ BOZULMASIN…

1 dilim pasta, beslenme programınızdaki ½ bardak süt, 2 dilim ekmek ve 1 porsiyon meyveye eşit gelir. Ara sıra kaçamak yapan biriyseniz, günlük beslenme düzeninden bu besinleri bir günlüğüne çıkartarak denge sağlayabilirsiniz.


Pastaya hayır diyemeyenlerden ve bu nedenle sıklıkla diyeti bozanlardansanız, o zaman daha hafif seçenekler tercih etmenin veya mutfağa girmenin zamanı gelmiş demektir.



DİYETE DOST MASUM PASTA ALTERNATİFLERİ

1 dilim mozaik pasta, 1 dilim meyveli parfe, 1 dilim dondurmalı pasta, 1 dilim light cheesecake, 1 dilim light pasta



EVDE MASUM PASTALAR YAPMANIN 5 PRATİK YOLU

Beyaz un ile esmer unu karıştırın. Yaptığınız pastanın kalori değeri çok değişmese de, kan şekerinizi daha dengeli yükseltir.


Şeker yerine granül tatlandırıcı kullanın. Tatlandırıcılar, şeker tadı veren kalorisiz/düşük kalorili öğelerdir. Yaptığınız pastanın kalori değerini \%40'a kadar azaltabilirler.


Light margarin tercih edin. Margarin margarindir deyip geçmeyin. Pastanın kalorisini yükselten öğe aslında yağdır. Pastanızın kalorisini ciddi oranda azaltabilirsiniz.


Kremasını light süt ile hazırlayın. Bu yolda, pastanın yağ içeriğini azaltarak kalorisinin düşük olmasına yardımcı olur.


Çikolata yerine şekersiz çikolata veya taze meyve tercih edin. Çikolata hem şeker hem de yağ içerir. Şekersiz çikolata kullanarak veya en iyi seçim taze meyve kullanarak, hafif ve daha sağlıklı bir pasta hazırlayabilirsiniz.”



#evde pasta yapımı
#diyet pasta
#Uzman Diyetisyen Serkan Tutar
9 yıl önce