|

Domuz gribiyle ilgili flaş açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribinde son duruma ilişkin, “Vaka artışları son 1 haftadır durağan giden vaka artışı iniş sürecine geçti. Son 2-3 gündür vakalar, müracaatlarda ciddi bir azalma var. Hastanelerdeki yatışlarımızda önemli bir azalma var” dedi.

Yeni Şafak
12:21 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:24 - 1/04/2015 Çarşamba
IHA

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen ve kanserin Türkiye'deki bilimsel veriler ışığında değerlendirildiği “Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu”na katıldı. Rixos Otel'de gerçekleşen toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, bir gazetecinin domuz gribiyle ilgili son durumun ne olduğunu sorması üzerine,



“Gribi bir defa domuz gribi diye ayırt etmenizi doğru bulmuyorum. Neticede her yıl farklı farklı etken virüslerle karşılaştığımız gribal enfeksiyonlar oluyor. Bu yıl da yine gribal enfeksiyonlar açısından son 1 aydır yaşadığımız bir vaka artışı var. Vaka artışları son 1 haftadır durağan giden vaka artışı iniş sürecine geçti. Son 2-3 gündür vakalar, müracaatlarda ciddi bir azalma var. Hastanelerdeki yatışlarımızda önemli bir azalma var. Pik dönemi geçtiğimiz hafta itibariyle söylemiştim durağan döneme geçti. Bugün itibariyle de iniş dönemine geçti. Şuanda olağanüstü bir sıkıntımız grip vakalarıyla ilgili kalmadı diyebilecek sürece geçtik. Ama buna rağmen tüm vatandaşlarımıza hijyene dikkat etmelerini, herhangi bir kırgınlık hissettiklerinde istirahati önemsemelerini, bol sıvı gıda almalarını öneriyoruz” karşılığını verdi.



Günlük istatistiklerin haftalık olarak kurumları tarafından yayımlandığını ifade eden Müezzinoğlu, “Bugün veya yarın tekrar son rakam olarak bildirecek kamuoyumuza. Son rakamları bugün veya yarın itibariyle arkadaşlarımız toparlayıp yayımlayacaklar” diye konuştu.



#Mehmet Müezzinoğlu
#Domuz gribi
#vaka
9 yıl önce