|

Dünyanın yazarı İstanbul’da

Yedinci kez düzenlenen İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali 4 Mayıs’ta başlıyor. Dünyaca ünlü yazarları İstanbul’da buluşturacak festival, zengin programı ile edebiyat tutkunlarına muhteşem bir ziyafet sunacak.

Yeni Şafak
04:00 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:52 - 24/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali'nin yedincisi 4-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul'da renkli ve zengin bir programla gerçekleşecek. Garanti Bankası'nın ana sponsorluğunda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü'nün desteğiyle düzenlenen ve Türkiye'nin ilk uluslararası edebiyat festivali olan İTEF'in bu yılki teması “Şehir ve Sınırlar”. 26 farklı ülkeden 30 yabancı yazarı ve Türkiye'den 30'un üzerinde yazarı konuk edecek festival, Profesyonel Buluşmalar kapsamında da 20 yayıncıyı Türkiye'ye getiriyor. Festival etkinlikleri; İBB-Atatürk Kitaplığı, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu- Sismanoglio Megaro, ve KargArt'da gerçekleştirilecek.



İTEF'in bu yılki programında yazar okumaları ve söyleşilerin yanı sıra interaktif edebiyat projelerine de yer verilecek. İBB Atatürk Kitaplığı'nda gerçekleştirilecek Yazar Koltukları projesiyle günümüzün yazarları okuyucularıyla interaktif bir ortamda buluşacak. Festival katılımcıları hem sevdikleri yazarların söyleşisi dinleyebilecek hem de kitaplarını İBB Atatürk Kitaplığı'na kurulacak olan Ana Kitabevi standından edinebilecekler.



GECE YARISI OKUMALARI


İTEF 24 saat açık olan İBB Atatürk Kitaplığı ile birlikte edebiyatseverlere sıradışı bir deneyim sunacak. Saatler gece yarısını gösterdiğinde Türkiye edebiyat sahnesinin 4 önemli ismi kitapları Dergâh Yayınları tarafından basılan Ahmet Hamdi Tanpınar'ın dünya klasikleri arasına girmiş eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nden ve Tanpınar'ın şiirlerinden bölümler okuyarak katılımcılara farklı bir deneyim yaşatacaklar.



FANTAZYA SEVENLERE MÜJDE


Her yıl festival kapsamında KargArt'da FABİSAD-Fantazya ve Bilimkurgu Sanatçıları Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlik serisinde fantastik edebiyat ve bilimkurgu alanında ürünler veren yazar, çizer, oyun yazarı gibi sanatçıların yer aldığı etkinliklere her yıl olduğu gibi bu yıl da bilimkurgu-fantastik edebiyat okurlarının ilgisi büyük olacak. Yine festival kapsamında 10'a yakın çocuk edebiyatı yazarı, farklı ilçelerdeki 10'un üzerindeki okulda öğrencilerle buluşacak.



Çanakkale unutulmadı


Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında tarihsel romanların Türkiye'deki önemli temsilcilerinden Demet Altınyeleklioğlu ve “Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini “ kitabıyla Türkiye'de kendi hayran kitlesini yaratan İngiliz yazar Louis de Bernieres savaşın edebiyattaki yansımalarını ele alacak.



2011'de başlatılan Profesyonel Buluşmalar Programı, bugüne kadar 63 uluslararası yayıncıyı festival sırasında İstanbul'da ağırladı. Bu yıl 15 farklı ülkeden gelen yayıncı, telif hakları yetkilileri, çevirmenler, çeviri fonu yetkilileri ve edebiyat festivali yöneticileri gibi sektörün 20 profesyoneli İstanbul'da buluşuyor.



Ünlü yazarlar bir arada


Festivalde çok satan kitapların sevilen yazarı Markus Zusak, Kolombiya Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Laura Restrepo, ünlü Alman yazar Norbert Scheuer, Romen Edebiyatı'nın dünyadaki önemli temsilcilerinden Cartarescu, Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü'nün Sahibi Yazar Goce Smilevski festivalde okuyucularıyla buluşuyor.






#Markus Zusak
#Demet Altınyeleklioğlu
#Dergâh Yayınları
9 yıl önce