|

Engelli kızın tek bir hayali var

Tokat'ta doğuştan iki kolu olmayan 9 yaşındaki Nisanur Yiğit, ayakları ile kalem tutarak yaptığı resimleri göstererek ressam olmak istediğini söyledi.

Yeni Şafak
16:35 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 13:39 - 31/03/2015 Salı
IHA

Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden Betül ve Abdulvahap Yiğit çiftinin 2 kız çocuğundan büyüğü olan Nisanur Yiğit, azmi ile Türkiye'ye örnek oluyor. Ayaklarını elleri gibi kullanarak yazı yazıp, ihtiyaçlarını görebilen Nisanur, derslerinde de oldukça başarılı. Fatih İlkokulu 3-D sınıfı öğrencisi Nisanur Yiğit, okulda kendisine özel olarak yapılan sırasında oturuyor. Kolları olmamasına rağmen yaşıtları gibi ayakları ile kalem tutarak yazı yazmayı başaran Yiğit'in resme olan ilgisi ise her geçen gün giderek artıyor. Ayakları ile çatal kullanarak yemek yiyebilen Nisanur, sadece tuvalette ve giysilerini giyip çıkarmada annesinin yardımına ihtiyaç duyuyor.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I GÖRMEK, ANNEANNESİ İLE HACCA GİTMEK İSTİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmeyi çok istediğini ifade eden Nisanur'un bir diğer hayali ise anneannesi ile Hacca gitmek. Okulda arkadaşları tarafından sevilen Yiğit'in en son sınıfında yapılan deneme sınavında birinci olduğu öğrenildi. Çanakkale konulu resim çizen Nisanur, resminde Çanakkale'de yaşanan savaşta şehit olan askerler, Türk Bayrağı, savaş gemileri ve top atışını konu alan çalışmasının ayakları ile tutarak poz verdi. Derslerinde olduğu gibi resimde oldukça iddialı olan Nisanur, dönemin Valisi Mustafa Taşkesen ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na çizdiği resmi hediye etmişti.Öte yandan Samsun'da doğuştan kolları olmayan ve yüzme sporu yapan 7 yaşındaki Nisanur Çabuk'un adı ve engelinin aynı olması nedeni ile Yiğit ailesi bu benzerlikten dolayı şaşkınlığını yaşıyor.



#engelli kız
#Nisanur Yiğit
#Karşıyaka Mahallesi
9 yıl önce