|

Engel'siz sanat ödülü devlet tiyatrosunda

Yön Sanat Tiyatrosunun kuruluşunun 5’inci yılında düzenlediği Türkiye’nin ilk engelsiz sanat ödülleri sahiplerini buldu.

Yeni Şafak
16:50 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 14:54 - 27/01/2015 Salı
IHA
Devlet Tiyatrolarında bir sosyal sorumluluk projesi olarak geçen ay seyirciyle buluşan Nihayet Bitti adlı oyunun bedensel engelli sanatçısı Tolga Demiralp, Yılın En İyi Erkek Oyuncusu ödülüne layık görüldü.


Engelliler için sanat dolu, engelsiz bir dünya oluşturmak üzere sosyal sorumluluk projelerine imza atan Devlet Tiyatrolarının Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü ortak proje olan Son Kuşlar adlı çalışma ise Yılın Ötekileştirilemeyen Projesi ödülü aldı.


Devlet Tiyatrolarında bir sosyal sorumluluk projesi olarak Turgay Tanülkü’nün rejisiyle sahneye taşınacak proje seyirciyle Şubat ayında buluşacak.


Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ile İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü’nün de yer aldığı Yenimahalle Meydan Tiyatro Salonunda düzenlenen ödül gecesinde Muzaffer İzgü’nün yazdığı ve zihinsel engelli gençlerin rol aldığı Sınır isimli oyun sahnelendi.


 
#Sınır isimli oyun
#Turgay Tanülkü
#Devlet Tiyatroları
9 yıl önce