|

Erdem Bayazıt’ın hayatı belgesel oluyor

Mavera ekolünün önemli isimlerinden şair Erdem Bayazıt’ın hayatı belgesel oluyor. ‘Sebep Ey’ adını taşıyan belgesel, şairin 75. doğum yıl dönümü olan 18 Aralık’ta düzenlenecek bir etkinlikte gösterilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 23:08 - 20/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
SUAT KÖÇER
‘Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair’ isimli şiiriyle tanınan, son dönem Türk şiirinin özgün isimlerinden şair Erdem Bayazıt’ın hayatı, genç kuşak yönetmenlerden Ekrem Doydu tarafından belgesele taşınıyor. Çekimlerine İstanbul’da başlanan ‘Sebep Ey’ adlı belgeselde, Erdem Bayazıt’ın yakın çevresi ve ailesinin duygularının yanı sıra, Bayazıt ile ilgili bilinmeyenlerde yer alacak.

Çekimleri İstanbul’un yanı sıra Ankara ve Kahramanmaraş’ta sürecek olan belgesel, Kahramanmaraş Belediyesi tarafından şairin 75. doğum yıldönümü nedeniyle 18 Aralık’ta düzenlenecek özel bir etkinlikte gösterilecek. Belgeselin danışmanlığını şair, yazar İsmail Kılıçarslan üstleniyor. İlk kitabı ‘Sebep Ey’ ile edebiyatseverlerin büyük beğenisini kazanan şairin hayatı, TRT 1’de yayınlanan Yedi Güzel Adam adlı diziye de konu olmuştu. 
#Mavera
#Erdem Bayazıt
#belgesel
9 yıl önce