|

Erken gelen kar yüzleri güldürdü

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağda bu yıl karın erken yağması ile birlikte tatilciler erken rezervasyona başladı. Kar kalınlığının 33 santime yükseldiği Uludağda 15 Aralıkta başlayacak sezon öncesi otellerdeki doluluk oranı şimdiden yüzde 50ye ulaştı.

Yeni Şafak
14:30 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:33 - 27/11/2014 Perşembe
DHA

Tatilcilerin 'Beyaz Cennet' olarak nitelendirdiği Uludağda bir hafta önce başlayan kar yağışı otelcilerin yüzünü güldürdü. Kar kalınlığının 33 santimetreye ulaştığı hava sıcaklığının ise gündüz sıfırın altında 3 dereceye kadar düştüğü Uludağ da günübirlikçiler sezon öncesi karın tadını çıkarıyor.


Birinci ve ikinci oteller bölgesinde 22 otel ve 6 bin yatak kapasitesinin bulunduğu Uludağda otelciler de 15 Aralıkta başlayacak sezon öncesi hazırlıklarını sürdürürken, geçtiğimiz yıl kar yağışının yeterli olmaması nedeniyle boş kalan oteller için rezervasyonlar erken başladı. Tatilcilerin Aralık ayı için rezervasyonlarını erkenden yaptırmasıyla otellerin doluluk oranı yüzde 50ye ulaştı.


Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, sezon için hazırlıkların devam ettiğini belirterek, Önümüzdeki haftadan itibaren hareketlenme başlayacak. Otellerin ve çevresinin düzenlenmesi ve temizlenmesini sürdürüyoruz. Hızlanan rezervasyonları almaya devam ediyoruz. Aralık ayında Hıristiyanların Noel tatili var. Türkiyede yaşayan yabancılar ve dışardan gelecekler var. Okul gruplarını ağırlayacağız dedi. Beceren, kar yağışının hafta sonu tekrar başlayacağını ve bu yıl sezonun iyi geçmesini beklediklerini kaydetti.

Telesiyej işletmecisi Seyit Ali Erdoğan, karın erken yağmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, bu yıl Avrupadan gelen tatilcilerin dışında Orta Doğudan gelen Arap turistlerinde arttığını ve kayak yapmak için geldiğini söyledi.

Bu arada İkinci Gelişim Bölgesi'ne kadar ulaşan ve yılbaşında hizmete girmesi beklenen teleferiğin de açılmasıyla tatilcilerin Uludağ'a ulaşması kolaylaşacak.


Bu arada Uludağ'a çıkan bazı günübirlikcilerin, karın yoğun olduğu bölgelerde sezonun ilk kayağını yaptı.

 
#uludağ
#kar
#kayak
9 yıl önce