|

Ertuğrul Gazi yeniden gündeme geldi

Tekden Film tarafından hazırlanan “Diriliş” dizisinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ ile dizinin proje danışmanı ve Tekden Film'in Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden diziye çok büyük ilgi olduğunu belirterek “bu vesileyle ecdadımız Ertuğrul Gazi’nin yeniden gündeme gelmesinden dolayı mutluyuz” dediler.

Yeni Şafak
14:37 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 12:40 - 27/01/2015 Salı
Yeni Şafak

Kısa adı İGEDER olan İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği’nin merkezinde gerçekleştirilen “Anadolu Öğretmen Buluşmaları” kapsamında öğretmenlere hitap eden Bozdağ, dizinin çok beğenildiğini ve reyting rekorları kırdığını belirterek şunları söyledi:


30 üniversitede Diriliş kulübü

 “30 üniversitemizde Diriliş kulüpleri kuruldu. Bazı izcilik kulüplerimiz Diriliş kampları açtılar. Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’teki türbesine ziyaretçi akını başladı. Cumhurbaşkanımız Somali’de bile bizim dizimizin müziğiyle karşılandı. Ortadoğu ülkelerinden dizimiz için talepler gelmeye başladı. Bunların hepsi çok güzel gelişmeler. Bu güzel sonuçları bize yaşatan milletimize şükranlarımı sunuyorum”


Kahramanım ilkokul öğretmenim

Diziyi çok beğendiklerini ve ailecek seyrettiklerini belirten öğretmenler sorularını Bozdağ’a ilettiler. Bozdağ bir soru üzerine “benim kahramanım Kayseri’nin dar gelirli bir semtinde ilkokul öğretmenliğimi yapan rahmetli tiyatro sanatçısı Hasan Nail Canat’ın kardeşi Mehmet Sami Canat’tır” dedi. Bozdağ, sinema sanatının bütün sanatların karışımı ve sentezi olduğunu söyleyerek “sinema adeta sanatların vahdet-i vücududur” diye konuştu.


Tekden’e Ertuğrul tablosu

Öte yandan Diriliş dizisinin proje danışmanı ve yapımcı Tekden Film'in Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden’e Ertuğrul Gazi tablosu hediye edildi. Ankara’lı sanatçı Ramazan Türkmen İstanbul’da TÜZDEV tarafından gerçekleştirilen olağan genel kurul esnasında hediyesini sundu. Teşekkür eden Tekden de kendisini dizinin çekimlerinin yapıldığı sete davet etti.

#Tüzdev
#Op. Dr. Kemal Tekden
#Ertuğrul Gazi
9 yıl önce