|

ESKADER Ödülleri yarın sahiplerini bulacak

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) Ödülleri, yarın Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Yeni Şafak
15:13 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 12:16 - 17/04/2015 Cuma
AA
Eskader 2014 Ödülleri Cumartesi Günü Sahiplerine Veriliyor
Eskader 2014 Ödülleri Cumartesi Günü Sahiplerine Veriliyor

Dernekten yapılan açıklamaya göre, törende "Özel Ödülü" Prof. Dr. Salih Tuğ, Üstün Hizmet Ödülleri'ni ise Prof. Dr. Kemal Eraslan, Neyzen İlyas Çelikoğlu ve Emine Gürsoy Naskali alacak.



ESKADER Ödül töreninde bu yıl "Araştırma" dalında İhsan Süreyya Sırma, "Biyografi" dalında İlker Dere, "Çocuk Edebiyatı" dalında Ahmet Efe, "Deneme" dalında Cengiz Aydoğdu", "Dergi" dalında Ay Vakti, "Halk Edebiyatı" alanında Sabri Koz, "Hatıra" dalında Ahmet Yaşar Ocak, "Hikaye" dalında Fatma Pekşen, "İnceleme" dalında Şemsettin Şeker, "Klasik Türk Sanatları" alanında Muhittin Serin", "Kitap Yayıncılığı"nda İnsan Yayınları, "Kurum" dalında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü, "Kültür Projesi" dalında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, "Mahalli Basın" dalında Arapgir Postası gazetesi, "Mizah" dalında Sait Coşar, "Monografi" dalında Mustafa Özçelik, "Müzik" dalında Münip Utandı, "Okumaya Teşvik Dalında" Şenol Koca, "Roman" dalında Mürsel Gündoğdu, "Sinema" dalında İhsan Kabil, "Şiir" dalında Nurettin Durman, "Tarih" dalında Mustafa Fayda, "Tasavvuf" dalında Mahmut Erol Kılıç, "Televizyon Dizisi" dalında Yedi Güzel Adam, "Temaşa Sanatı" dalında Orhan Kurt, "Tiyatro" dalında Toron Kracaoğlu ödül alacak.



Programda Münip Utandı ve Fırat Kızıltuğ düzenlenecek konserde performans icra edecek.



Ziyaretçiler Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde tören dolayısıyla açılacak "Ödül Kazanan Eserler", "ESKADER Kültür Sanat Faaliyetleri" ve "Basında ESKADER" sergilerini gezebilecek.



Açıklamada görüşlerine yer verilen ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, ödüllerin derneğin kuruluş amacı doğrultusunda verilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, 2008'den bu yana açıklanan ödüllerin kültür sanat camiası tarafından büyük ölçüde tasvip ve takdir edildiğini aktardı. Ödüllerin kendilerine güç kazandırdığını kaydeden Aydemir, "Ancak, iman, irfan, aşk, ahlak ve edeple tezyin edilmiş bu eserlerle yeni nesillerimiz kimlik ve şahsiyet kazanacaklardır. Medeniyetimizin ana sütunları olan edebiyat, güzel sanatlar, musiki ve mimari gibi alanlarda göz ve gönül dolduran gayretleri, eserleri, çalışmaları görmezlikten gelemezdik, onlara bigane kalamazdık. Zihnimizi, gönlümüzü, muhabbetimizi ve elimizi onlara uzatmak zorundayız" ifadelerini kullandı.



#eskader
#edebiyat ödülleri
#ahmet efe
9 yıl önce