|

Genç ustalardan kardeşlik mesajı

Zeytinburnu Belediyesi, Geleneksel Sanatlar Derneği'nin düzenlediği Geleceğin Ustaları Yarışması'nın üçüncüsü düzenleniyor. Bu yılki ana teması ‘Kardeşlik’ olarak belirlenen yarışmaya Albayrak Grubu da tam destek veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:55 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Geleneksel sanatların tanıtımına, gelişimine katkı sağlamak, bu alanda çalışma yapan sanatçıları teşvik etmek amacıyla Geleneksel Sanatlar Derneği'nin hazırladığı 'Geleceğin Ustaları' yarışması üçüncü kez düzenleniyor. Yarışmaya son katılım tarihi 31 aralık 2015. Bu sene yarışma hüsn-i hat, tezhip, minyatür, çini, ebru, kaatı', cilt ve kalemişi olmak üzere 8 dalda yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Albayrak Holding Medya Grubu yarışmaya tam destek veriyor. İlk 3'e giren yarışmacılar için para ödülü, ayrıca her dalda 5 esere sergileme ödülü verilecek. Böylelikle geleceğin ustaları yarışmasında, alanında usta isimlerden oluşan 41 seçici kurul üyesinin değerlendirmeleri ile katılımcı sanatçılar maddi ve manevi teşvik alacak. Bu yılki yarışmada Jüri Başkanı ise Beşir Ayvazoğlu.







Üç aşamali seçim


Sanat çevreleri tarafından ilgiyle beklenen ve geleneksel sanatlara katkı amacıyla düzenlenen “geleceğin ustaları" yarışması bu sene kardeşlik temasıyla hüsn-i hat şartnamesinde belirtilen ayet ve hadislere uygun olarak hazırlanacak ve eserler 3 aşamada değerlendirilecek. Uluslararası katılıma açık olan yarışmanın şartnamesini, jüri ve ödül bilgilerini www.Geleceginustalari.org adresinde bulabilirsiniz. Seçici kurul 02-10 Ocak 2016'da toplanacak ertesi gün ise ödüller açıklanacak. Ödül töreni 13 Şubat'ta yapılacak.



İslam eserleri Avrupa'da yükselişte






Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan şunları söyledi:“Son yıllarda kültürel ürünler alanında başta Arap ülkeleri olmak üzere, Japonya, Amerika ve Avrupa'da İslam sanat ve medeniyet tarihi alanında ciddi bir pazar oluşmaktadır. Bu pazarlara erişim için ingiltere ve ingiltere de bulunan kültürel yayın ve dağıtım şirketleri öncü rol oynamaktadırlar. Ayrıca, bu alanda üretilecek eserler için Londra, önemli bir vitrin durumunda."


#Geleneksel sanatlar
#Geleceğin Ustaları Yarışması
#Albayrak Holding Medya Grubu
#Ahmet Akcan
9 yıl önce