|

Gençler notalara barış için basacak

İmkânları olmayan gençlere karşılıksız müzik eğitimi veren Barış İçin Müzik Vakfı bünyesinde kurulan Bakır Üflemeliler Topluluğu, bu akşam Mercan Dede ile birlikte Lütfi Kırdar’da konser verecek. Konser öncesi açıklamalarda bulunan Mercan Dede, “Müziğin barışı getirecek tek şey olduğuna inanıyorum. Barışı gençlere emanet ediyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 20:56 - 18/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Barış İçin Müzik Vakfı Bakır Üflemeliler Topluluğu, Mercan Dede ile beraber İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde bu akşam konser vermeye hazırlanıyor. Müziğin, sanatın barışı getirecek tek şey olduğuna inandığını söyleyen Mercan Dede, barışı gençlere emanet etti. 

SİNATRA’DAN BEATLES’A

Mart ayında Barış İçin Müzik Vakfı’nın trombon eğitmeni Seçkin Özmutlu tarafından kurulan ‘Bakır Üflemeliler Topluluğu’ bugüne kadar verdiği konserlerde klasik, caz, etnik, Latin ve Barok yapıtlardan oluşan repertuarlarıyla dikkat çekti. Korno, trombon, tuba ve vurmalı çalgılar çalan yaklaşık otuz öğrencinin bulunduğu topluluğa bu akşam Mercan Dede eşlik edecek. 

Seçkin Özmutlu’nun yöneteceği topluluk Sinatra’dan Beatles’a baroktan klasik döneme kadar bir saat kesintisiz müzik ziyafeti yaşatacak. İlhan Erşahin, Mert Elmas ve Hüseyin Ceylan ise konserin konuk sanatçıları olarak sahnedeki yerini alacak. 

Konser saat 20.00'da başlayacak. Mehmet Selim ve Yeliz Baki çiftinin kişisel çabaları ile kurulan Barış İçin Müzik Vakfı, mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi vermeyi amaçlıyor. 

GENÇLERE YATIRIM 

Projeye gönülden inanan ve destek veren Mercan Dede, müziğin belki de barışı getirecek tek şey olduğunu söyledi. Mercan Dede, “Barış için yapabileceğimiz en önemli şeylerden bir tanesi gençlerimize yatırım yapmak. Barışı hep bir daireye benzetiyorum. O sürecin devamı gençlerle ilgili. O yaşta, insanların bütün etiketlerden ayrıldıklarında beraber yaşayabildiklerini gösterdiğiniz zaman bir umut ekmiş oluyorsunuz” diye konuştu.

Pilot proje olmalı

Klasik müzik eğitimi belirli bir gelir düzeyi gerektiriyor. Barış İçin Müzik Vakfı, imkanı olmayan öğrencilere ücretsiz eğitim veriyor. Mercan Dede, bu projenin takdir edilmesinin yanı sıra sadece İstanbul’la sınırlı kalınmaması gerektiğine işaret ediyor. Mercan Dede, bu projeyi pilot 
proje olarak tüm Türkiye’ye yaymamız gerektiğini söylüyor. 
#Mercan Dede
#Lütfi Kırdar Kongre Merkezi
#konser
#Seçkin Özmutlu
9 yıl önce