|

Görme engelli çocuklar için tiyatro

Adana'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla görme engelli çocuklara özel okuma tiyatrosu sahnelendi.

Yeni Şafak
16:06 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:09 - 23/04/2015 Perşembe
DHA

Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 17'ncisi düzenlenen 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında, Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler İlkokulu ve Orta Okulu'nda eğitim gören 110 öğrenci, Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'ne getirildi. Devlet Tiyatrosu'nda görevli 5 oyuncu da, Ege Işık ve Haluk Işık'ın kaleme aldığı 'Harikalar Mutfağı' adlı oyunu çeşitli efekt yardımlarıyla sahneledi. Sahne üzerinde oturdukları masada, 'radyo veya okuma tiyatrosu' denilen yöntemle oyun metnini seslendiren oyuncular, görme engelli öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı. Sağlıklı beslenmenin önemini komik anlatımlarla vurgulayan oyunu dinleyen çocuklar, uzun süre gülüp oyunu seslendiren sanatçıları alkışladı.



ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ


Bazıları ilk kez tiyatroyla buluşan öğrenciler, çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi. Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Efe Ünsal ise, 23 Nisan'da görme engelli öğrencilere tiyatro hediye ettiklerini belirtti. Festival kapsamında çok sayıda yerli ve yabancı oyunu tiyatroseverlerle buluşturduklarını aktaran Ünsal, "Festival kapsamında 'Görme engelli çocuklarımız için ne yapabiliriz?' diye düşündük. Bu çerçevede okuma tiyatrosu düzenledik sanatçı arkadaşlarımızla. Çocuklar çok heyecanlı, biz de öyleyiz" dedi.

#adana
#tiyatro
#görme engelli çocuklar
9 yıl önce