|

Görmez: Kimsenin kılı kıpırdamıyor

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, denizde günlerce kurtarılmayı bekleyen Myanmarlı Müslümanlar için uluslararası örgütlerin harekete geçmemesini eleştirdi. Görmez, "Körfez Savaşı'nda bütün dünya denizdeki bir karabatağa yoğunlaşmışken, bugün denizde kurtarılmayı bekleyen Myanmarlı Müslümanlar için hiçbir uluslararası örgüt harekete geçmedi. Müslümanlar Arakan'da yıllardır zulüm ve baskı altında yaşıyor, kimsenin kılı kıpırdamıyor" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
14:11 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 11:21 - 26/05/2015 Salı
AA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, denizde günlerce kurtarılmayı bekleyen Myanmarlı Müslümanlar için uluslararası örgütlerin harekete geçmemesini eleştirdi.



"Kimsenin kılı kıpırdamıyor"


Görmez, Lübnan Cumhuriyeti Müftüsü Şeyh Abdullatif Derian ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görmez, Lübnanlı müftü ile yaptığı görüşme sonrası Güney Asya'daki Arakanlı Müslümanların yaşadığı drama değindi. Uluslararası toplumun sessizliğini eleştiren Görmez, "Müslümanlar Arakan'da yıllardır zulüm ve baskı altında yaşıyor, kimsenin kılı kıpırdamıyor" dedi.



"Dünyanın vicdanına hitap ediyorum"


"Günlerce denizde mahsur kalan Myanmarlı Müslümanlar konusunda bütün dünyanın vicdanına hitap etmek istiyorum, bu ayrımcılığı neden yapıyorsunuz? Körfez Savaşı'nda bütün dünya denizdeki bir karabatağa yoğunlaşmışken, bugün denizde kurtarılmayı bekleyen Myanmarlı Müslümanlar için hiçbir uluslararası örgüt, hiçbir uluslararası kuruluş harekete geçmedi.



"Asyalı insanların onuru yok mu?"


Batılı insanın onuru yüksek de Asyalı insanın onuru başka ülkelerde yaşayanların onurundan daha mı aşağıdadır? Halbuki sadece insan olmak yeterli olmalı. Bu ayrımı Müslümanlar da yanlış anlayarak yapıyorlar. Müslümanlar da bu ayrımı yapmamalıdır. Dini mübini İslam'ın bütün dünyaya barış getirecek bir güce sahip olduğuna hepimiz iman ediyoruz. İslam'ın cahil dostlarının İslam'a verdiği zarar, zalim düşmanlarından daha fazla olmaya başlamıştır."

#Diyanet İşleri Başkanı Görmez
#Arakan
#mehmet görmez arakan açıklaması
9 yıl önce