|

Görmez'den birlik mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Artık birlikte yaşama hukukunu, ahlakını ve yaşama kültürünü güçlendirerek, gelecek kuşaklara hiçbir kin, öfke ve itilafa yer vermeden, bütün bölgeye örnek olabilecek bir dünya inşa etme yolunda adımlar atmaya devam etmemiz gerek" dedi.

Yeni Şafak
14:09 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:12 - 22/11/2014 Cumartesi
AA
Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı  (TDV) Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi yeni dönem açılışı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Bugün bir gazetede yer alan röportajına ilişkin soru üzerine Görmez, yaklaşık 100 yüz yıldır konuşulamayanların son 10 yılda dile getirilme imkanına kavuştuğunu belirtti.


Bunun çok önemli bir gelişme olduğuna işaret eden Görmez, şu ifadeleri kullandı:


"Çünkü biz 10 sene önce dahi bu en kadim sorunumuzu konuşacak ortak bir dile sahip değildik. Şimdi artık ortak bir dile sahip olmamız, gönüllerimizi birbirimize açarak taleplerimizi açık bir şekilde ifade etmemizin çok önemli olduğunu ifade ettim. Diyanet İşleri Başkanlığının da bu ortak dilin oluşmasına yaptığı katkı üzerinde durdum. Yoksa her türlü yere çekilebilecek şekilde yapılan uzun bir konuşmadan cımbızla bir kelimenin seçilip başlık yapılması aslında doğru değil. Son zamanlarda gönüllerimizi birbirimize açarak, ortak bir dil yakaladığımızı ve bu ortak dille bu sorunun çözümünü çok daha rahat gerçekleştireceğimiz yolunda inancımı ifade etmek için söylediğim ifadelerdir onlar." 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarınki Tunceli programı kapsamında cemevini ziyaret etmesinin beklendiğinin hatırlatılması üzerine Görmez, bu gelişmelerin müspet şeyler olduğunu dile getirdi.


Görmez, "Artık birlikte yaşama hukukunu, ahlakını ve yaşama kültürünü güçlendirerek, gelecek kuşaklara hiçbir kin, öfke ve itilafa yer vermeden, bütün bölgeye örnek olabilecek, barışı bütün dünyaya taşıyacak bir dünya inşa etme yolunda adımlar atmaya devam etmemiz gerek" değerlendirmesinde bulundu.
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Tunceli
#mehmet görmez
9 yıl önce