|

Gribe karşı "soğan kebabı"

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan: "Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin başında soğan gelir"

Yeni Şafak
10:44 - 7/12/2014 Pazar
Güncelleme: 08:45 - 7/12/2014 Pazar
AA
Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, gribe karşı vücut direncini artırıcı ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici besinler alınması gerektiğini bildirdi.


Öztan, yaptığı yazılı açıklamada, vücut direncini artırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal antibiyotik özelliği bulunan soğanın sofralardan eksik edilmemesini tavsiye etti.


Soğanın kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak hazırlanan "soğan kebabı"nın da gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Öztan, "Yapılacak en doğru beslenme yöntemi her sebzeyi mevsiminde tüketmek olacaktır. Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin başında da soğan gelir. Soğan kebabı, bu anlamda önerebileceğimiz en güzel kış yemeğidir."


Öztan, Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında bulunan soğan kebabını, yerli ve yabancı turistlerin de severek tükettiğini vurguladı.
#Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği
#Tahir Tekin Öztan
#grip
#soğan kebabı
9 yıl önce