|

Grip belirtisi diye gitti felç oldu

Grip belirtileri nedeniyle geldiği hastanede felç geçirdiğini öğrenen, sonrasında eli ve ayağı tutmayan 57 yaşındaki Fetiye Köroğlu, yaklaşık 1 aylık tedavinin ardından yalnız başına artık yürüyebiliyor yemek yiyebiliyor.

Yeni Şafak
13:02 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:06 - 23/05/2015 Cumartesi
IHA

Geçirdiği gribal enfeksiyon sonucu ilaç tedavisi alan ancak felç geçirerek eli ve ayağı tutmayan Köroğlu, özel bir hastanede fizik tedavi ve rehabilitasyona tabii tutularak eski yaşantısına geri döndü.


İlk olarak yapılan muayenesinde gribal enfeksiyon geçirdiği belirlenen Köroğlu'nun bu rahatsızlığı tedavi edildi ancak nörolojik bulgular geçmediğinden nöroloji ve beyin cerrahisi uzmanları tarafından muayene edildi.


Yapılan muayene sonucu omurgasının sinir uçlarında iltihaplanma tespit edilen hasta, hem nörolojik hem fizik tedavi ve rehabilitasyon programına alınarak tedavisine başlandı.


Yürüyemeyen ve tekerlekli sandalye ile mobilize olan ve hatta kaşık bile tutamayan Köroğlu, tedavi sonucunda önce bağımsız oturmaya, ayakta durmaya ve bağımsız olarak yemek yemeğe başladı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesinde fizyoterapist Adem Çelik ve Hayri Aktaş, hastanın artık rahatlıkla yürüdüğünü ve tedavisinin bir süre daha devam edeceğini kaydetti.


Hastaneye geldiğinde yürüyemez halde olduğunu kaydeden Fetiye Köroğlu “Bir çok hastaneye gittim, herkes grip olduğumu söyledi. Fakat her geçen gün daha da yürüyemez hale geldim. En sonunda Medical Park Trabzon Hastanesi'ne geldiğimde omuriliğimde enfeksiyon olduğunu ve bu yüzden felç geçirdiğimi söylediler. Sağolsun doktorlarım benimle çok ilgilendiler. fizik tedavide tedavi aldığım sürece her geçen gün toparlandım ve yürüdüm" diye konuştu.

#grip
#felç
#Fetiye Köroğlu
9 yıl önce