|

"Güldestan" yeni haliyle sahnelenecek

MDOB, yeni yılın ilk ayında Beyhan Murphy’nin "Güldestan" adlı müzik ve dans prodüksiyonunun yeni versiyonunu sanatseverlerle buluşturacak.

Yeni Şafak
15:10 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:15 - 25/12/2014 Perşembe
AA
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ocak ayı programı kapsamında, Beyhan Murphy’nin "Güldestan" adlı müzik ve dans prodüksiyonunun yeni versiyonunu sahneleyecek.


MDOB'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de modern dansın en popüler eseri olan müziği Mercan Dede’ye ait, Beyhan Murphy’nin "Güldestan" yeni versiyonuyla sanatseverlerin karşısına çıkacak.


Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya, ve Fransa gibi ülkelerde sahne alan eser, Anadolu’nun eşsiz kültüründen hareketle, Osmanlı’dan, modern dönemin İstanbul’una kadar geniş bir panoramayı gözler önüne seriyor.


Sufi müzik ve modern müziğin içselleştirilerek kullanıldığı eser, 17 Ocak Cumartesi günü saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde yer alacak.


Ocak ayı programı


Cemal Reşit Rey’in "Lüküs Hayat" müzikali, 06 ve 24 Ocak tarihlerinde, Mersin prömiyeri geçen ay yapılan Serdar Yalçın’ın "Anlat Şehrazat" müzikali de 10 Ocak’ta yeniden sahnelenecek.


Klasik Türk Müziği ile sahnelenmesi açısından ilkleri içinde barındıran Merih Çimenciler’in "Çalıkuşu" balesi ise 31 Ocak’ta sanatseverlerle buluşacak.


Her ay düzenlenen Senfonik Konser, Ayın Etkinliği Konseri ve Atatürk Evi Konseri de yine ocak ayı programında yerini almaya devam edecek.


MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, yaptığı açıklamada, yeni yılın ilk ayında seyircilerle buluşmanın sevinci içerisinde olduklarını belirtti.


Ocakta birbirinden güzel eserlerle sahnede olacaklarını aktaran Engin, "Özellikle işitsel ve görsel bir müzik şöleni olan Güldestan'ı  sanatseverlerin kaçırmamasını tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı.
#Mersin Devlet Opera ve Balesi
#Ocak ayı
#MERSİN
#Sanat
9 yıl önce