|

Gülen cemaati sosyal bir tiranlıktır

Marmara Üniversitesi Marmara Genç Vizyon Kulübü tarafından “17 Aralık Dost Modern Darbe “ konulu panel yoğun katılımla Göztepe Kampüsü İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda düzenlendi.

11:41 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:36 - 18/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak

Moderatörlüğünü Elif Çakır'ın üstlendiği programa yenisafak.com.tr yazarı Cemile Bayraktar, İlahiyatçı Sosyolog Erol Erdoğan ve Latif Erdoğan konuşmacı olarak katıldı.


Uzun yıllar cemaat içinde yer almış Latif Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Fetullah Gülen'i  ben 11 yaşımdan beri tanıyorum. 15 yıl önce bu cemaatin kuşatıldığını görerek kendi irademle ayrıldım. Eğer ki 17 Aralık Darbe girişimi amacına ulaşsaydı şuan Gülen Türkiye'ye halife olarak gelecekti. Bu Ingiltere Amerika ve Rusya'nın "hilafet projesi"dir."


Cemile Bayraktar da :"Telefon görüşmelerimiz kayda alınırken acaba dost muyduk? Şaibeli sınav soruları süreci yaşanırken acaba dost muyduk? Kendi çıkarları için her türlü ahlaksızlığı ahlaki gösteren bu yapıyla acaba dost muyduk? Bence biz hiçbir zaman dost olmadık." ifadelerini kullanarak cemaat ile ilgili yaşadıklarını anlattı.


İlahiyatçı Sosyolog Erol Erdoğan ise ; "MİT kriziyle başlayan süreç olmasaydı ben de şuan  yargılanıyor olacaktım. Cemaat sosyal bir tiran haline gelmiştir." şeklinde konuştu.


Gazeteci Elif Çakır ise,”Gezi süreci 13 Nisan 2013 tarihinde başlatıldı.Bunu Pensilvanya’ya giden gazeteci bir arkadaştan bizzat duydum” dedi.


Son günlerde yaşayan medya olaylarına da değinen konuklar,bunun cemaat tarafından bir şov haline getirldiğini söylediler.


17 Aralık'ın bütün yönlerinin konuşulduğu program soru-cevap kısmıyla son buldu.

#17 Aralık
#Elif Çakır
#Erol Erdoğan
#Cemile Bayraktar
#Marmara Üniversitesi Marmara Genç Vizyon Kulübü
9 yıl önce